12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialAtacul de la Palilula, soldat cu moartea a trei oameni, a pornit...

Atacul de la Palilula, soldat cu moartea a trei oameni, a pornit de la un conflict mai vechi. Agresorul ar fi acționat cu premeditare

Incidentul tragic de la Palilula, în care un agresor a omorât doi oameni și ulterior s-a sinucis, a fost urmarea unui conflict mai vechi, informează miercuri Digi 24.

Dacă această informație va fi confirmată, rezultă ca ucigașul a acționat cu premeditare.

Ultimele declarații ale martorilor susțin că, doar cu câteva ore înainte să-şi ucidă cei doi vecini – tată şi fiu, atacatorul ar mai fi avut o altercaţie cu ei. Atunci agresorul ar fi ieşit în stradă înarmat cu o bâtă de baseball şi cu o sabie, pentru a-și intimida vecinii.

„Mortu si cu doi veri ai lui au trecut să iasă acasă, iar el a ieşit cu sabia şi cu un ciumag de au şoferii. Prima dată, şi ei i-au ţinut calea. Unu i-a luat sabia şi i-a aruncat-o în maşină. Şi el a zis stai mă că vă achit eu pe voi”, a povestit un sătean pentru Digi 24.

Incidentul a fost confirmat de procurori. 

„Vă spuneam de conflict că a fost unul spontan, generat de această dispută. A fost în două episoade, întâi în jurul orelor 14.00. Sunt doi martori și două victime. Aceste patru persoane au avut conflictul cu autorul , un conflict verbal care nu a fost pe locul de parcare, a blocat o uliță pe care nu putea să treacă cu tractorul”, a precizat procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Cristian Ciolacu.

Apropiaţii spun că agresorul de 28 de ani, originar din Timișoara și stabilit în final în județul Dolj, ar fi avut probleme psihice, pentru care ar fi urmat un tratament medical în Germania.

„Cu siguranţă au fost tensiuni acumulate şi neexprimate care în acel moment au explodat. Cred că a fost de fapt un pretext. Se putea întâmpla, dacă nu în acea situaţie, într-o cu totul altă situaţie poate mult diferite, ca el să aibă aceste ieşiri, aceste agresivităţi extreme”, a explicat psihoterapeutul Irina Gruia.

Potrivit anchetatorilor, atacatorul a tras circa zece gloanțe cu cel puțin două arme de foc, provocând uciderea a doi oameni și rănirea altor două persoane, după care s-a sinucis trăgându-și un glonț în zona occipitală.

Pe parcursul anchetei, în casa din Palilula în care agresorul locuia fără forme legale s-au găsit peste o mie de cartușe, 15 arme letale modificate și nemodificate, precum și echipamente de turnat gloanțe și de casetat cartușe.

În locuință s-au mai găsit obiecte care se cumpără de regulă din magazinele vânătorești, cum ar fi haine de camuflaj și măști.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...
Ultima oră
Pe aceeași temă