19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialATAC din Rusia, la adresa Chișinăului și Kievului. "Război hibrid" asupra Transnistriei

ATAC din Rusia, la adresa Chișinăului și Kievului. “Război hibrid” asupra Transnistriei

Ministrul de externe al regiunii separatiste Transnistria, Nina Ștanski, a atacat în termeni duri, Chișinăul și Kievul, pe un post de televiziune rus, acuzând că se desfășoară un război hibrid asupra Transnistriei, potrivit Mediafax.

Transnistria speră că Rusia o va proteja, în cazul în care Ucraina va decide să o invadeze, a declarat Ştanski pentru Canalul 5 din Sankt Petersburg. “Locuitorii din Transnistria ştiu bine că Rusia nu îi va abandona”, a adăugat ea.

Potrivit oficialului transnistrean, Ucraina şi Republica Moldova desfăşoară un război hibrid împotriva acestei regiuni. Deşi nu există o ameninţare militară directă, atât Kievul, cât şi Chişinăul au început o blocadă economică, un război al informaţiilor şi folosesc diferite metode de izolare, a adăugat ea.

În această situaţie, susţine Ştanski, “speranţa transnistrenilor este în Rusia”, adăugând că Tiraspolul este recunoscător sprijinului politic şi asistenţei economice oferite de Rusia. Fără ajutorul Rusiei, regiunea ar fi afectată de o criză socio-economică gravă, a adăugat ea.

Tiraspolul şi Moscova au denunţat în mai multe rânduri “blocada economică” impusă de Republica Moldova şi Ucraina regiunii separatiste după ce Kievul a decis consolidarea măsurilor de securitate şi control la frontiera cu Republica Moldova în regiunea transnistreană.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă