18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAtac ARMAT în California, cu 20 de victime

Atac ARMAT în California, cu 20 de victime

Mai multe persoane înarmate au comis un atac asupra unui centru medical regional din San Bernardino (California), la 100 de kilometri de Los Angeles, informează Reuters, citată de TVR.

Atacul ar fi produs trei morți și între 10 și 20 de răniți. Dar potrivit altor surse, cel puţin 12 persoane au fost împuşcate mortal, iar alte opt au fost rănite, afirmă ABC News.

Poliţia americană este în căutarea a 1 – 3 suspecţi.

Primele date au fost furnizate de pompierii din San Bernardino, care au fost chemaţi să intervină după ce au fost trase focuri de armă. 

Atacul a început în sala de conferinţe a centrului medical, unde se desfăşura un eveniment. Acolo ar fi deschis focul unul dintre atacatori.

Preşedintele Barack Obama a fost informat despre această situaţie de consilierul său pe probleme de securitate internă şi luptă împotriva terorismului, Lisa Monaco, a indicat un oficial al Casei Albe.

Un martor citat de CNN a declarat că fiica lui, angajată a Centrului, i-a trimis un mesaj text în care a povestit că un bărbat înarmat a intrat în clădire, că trage şi că toţi se adăpostesc în birouri. "Rugaţi-vă pentru noi", a încheiat ea.

Potrivit unor surse din poliţie, atacatorii au fugit cu o maşină de teren neagră. Un suspect este bine echipat şi înarmat.

O echipă de genişti se află la locul atacului armat. Potrivit unor mărturii, atacatorii ar fi avut un pachet suspect. Autorităţile se tem să nu fie vorba despre un dispozitiv exploziv. Echipele speciale SWAT verifică toate clădirile din zona centrului medical.

Răniții au fost scoşi pe targă din clădirea Centrului medical.

Centrul Regional Inland, destinat persoanelor cu dizabilităţi, are în jur de 670 de angajaţi în două puncte – San Bernardino şi Riverside. El furnizează servicii medicale pentru peste 30.000 de persoane.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...
Ultima oră
Pe aceeași temă