12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAstra Giurgiu redevine pentru moment liderul clasamentului în Liga 1

Astra Giurgiu redevine pentru moment liderul clasamentului în Liga 1

Astra Giurgiu redevine pentru moment liderul clasamentului în Liga 1, după meciul cu Pandurii Tg Jiu care s-a terminat 0-0. 

Meciul s-a desfășurat într-o atmosferă apăsătoare din cauza mizei: primul loc pentru gazde și apropierea oaspeților de podium. Astfel, fotbalul a lipsit în foarte multe momente ale confruntării dintre Astra și Pandurii. Gorjenii au dominat meciul mai ales după eliminarea mijlocașului Filipe Teixira din prima parte a întâlnirii. 

Antrenorul gorjenilor Edi Iordănescu nu a putut sta pe banca tehnică a echipei sale din cauza suspendării pe care trebuie sa o ispășească în urma meciului din Stefan cel Mare cu Dinamo când antrenorul a fost trimis în tribună de arbitru Cristi Balaj.

Un singur meci au pierdut giurgiuvenii în ultimele 13 partide disputate pe teren propriu, acela fiind chiar în faţa gorjenilor, pe 13 septembrie 2015, scor 1-2. În intervalul amintit, "astralii" au mai înregistrat acasă șapte victorii şi cinci remize.

Oaspeţii s-au deplasat la Giurgiu foarte încrezători, asta şi pentru că au suferit doar o înfrângere în precedentele șase deplasări (1-2 cu Dinamo, pe 12 decembrie 2015), în rest au patru victorii (2-1 cu CFR, 1-0 cu ASA, 3-1 cu Viitorul, 2-0 cu ASA) şi un rezultat de egalitate (1-1 cu Dinamo).

Cele două formații se întalniseră până marți seară de 14 ori în Liga 1, de opt ori s-a impus Astra, de trei ori Pandurii, iar alte trei jocuri s-au terminat la egalitate.

Întâiul duel a avut loc la Ploieşti, pe 2 august 2009, şi s-a încheiat cu victoria oltenilor, scor 1-0 (marcator Alexandru Păcurar). La vremea respectivă, "astralii" erau antrenaţi de Ion Moldovan, în timp ce pe banca vizitatorilor se afla Sorin Cârţu. 

Toate cele trei meciuri terminate la egalitate au înregistrat la final scorul de 1-1, rezultat consemnat şi în cea mai recentă confruntare, cea de la Severin, din 19 decembrie 2015 (marcatori Săpunaru, respeciv Boldrin).

Penultima dispută de la Giurgiu, cea din 13 septembrie 2015, s-a încheiat cu succesul trupei lui Edi Iordănescu. Hora a deschis scorul în minutul 26, apoi Alibec a egalat imediat după pauză. La startul celui de-al doilea sfert din repriza secundă, acelaşi Hora a reușit să-i readucă pe "panduri" în avantaj, după ce a transformat penalty-ul scos de Răduţ. 

Diferența între Astra și Steaua București în clasament este acum de doar un punct în favoarea giurgiuvenilor. Duminică se joacă Steaua-Dinamo în timp ce Astra merge să-și apere fotoliul de lider la Ovidiu unde o așteaptă Viitorul lui Hagi.

 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă