21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, doar 20°C

Astazi, doar 20°C

In tara. Vreme rece. Ploi pe arii extinse in cea mai mare parte a tarii. In sud si sud-est cantitati de apa de peste 20-25 l/mp. In sud-vest ploi mai putine. Vant cu unele intensificari in regiunile estice si sud-estice. Maxime 12-20°C; minime 4-14°C, usor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Maine, temperatura mai creste cu 2°C

In tara. In sudul si sud-estul tarii local ploi. Izolat cantitati de apa de peste 20-25 de l/mp. In celelalte zone ploi izolate. Vant cu unele intensificari in Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei. Maxime 14-22°C; minime 4-14°C, mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica, stationara la valori normale pentru aceasta data.

Comentariul specialistului

Un ciclon mediteranean format la adapostul sudic al Muntilor Alpi si blocat la nord de dorsala anticiclonului Azoric s-a deplasat spre est peste Peninsula Balcanica si a adus multa nebulozitate si in zona geografica a tarii noastre. Ploile care au cuprins toata tara se vor restrange treptat spre sud datorita cresterii presiunii atmosferice in centrul si sud-vestul continentului. Maine in Muntenia, Dobrogea si estul Olteniei pot depasi 20-25 de l/mp. La sfarsit de saptamana vremea va fi predominant frumoasa ca urmare a cresterii presiunii atmosferice si a deplasarii depresiunii catre Podisul Anatoliei.

In Europa, mai mult ploi

Innorarile vor fi accentuate si va continua sa ploua, insemnat cantitativ in cea mai mare parte a Italiei, Austria, Elvetia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Grecia si tarile apartinand spatiului exiugoslav. Vor fi si descarcari electrice. Innorari si ploi, specifice toamnei, vor mai fi si in nordul Marii Britanii, tarile scandinave si in Finlanda. In restul continentului va predomina o vreme frumoasa, cu cer variabil, mai mult senin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă