21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialArafat, clarificări privind planorul dispărut

Arafat, clarificări privind planorul dispărut

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că Ministerul Transporturilor investighează motivele pentru care dispariţia planorului a fost anunţată cu întârziere, relatează Mediafax. Planorul a fost dat dispărut la nouă ore de la momentul în care baza a pierdut legătura cu el. 

Arafat a mai menţionat că autorităţile stabilesc în această seară în ce zone se vor desfăşura, duminică, operaţiunile de căutare a planorului.

Citește și:  Planorul dispărut este căutat şi azi. Forţe impresionante desfăşurate în mai multe judeţe

Comandantul Aeroclubului Braşov, Stelian Cojocaru, a afirmat că joi, atunci când a fost tractat de pe Aerodromul Ghimbav, pilotul Mircea Crăciun a spus că intenţionează să zboare aproximativ două- trei ore, fiind vorba despre un zbor de „verificare după asamblare”, se arată într-un comunicat al ROMATSA.

Joi, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Din datele obţinute a reieşit că pilotul aparatului de zbor are 57 de ani, ”mare experienţă” şi executa un zbor privat în zona Postăvarul, potrivit MAI.

 

Cele mai citite

Risc de proteste și atentate la JO de la Paris

Franța intenționează să desfășoare aproximativ 35.000 de polițiști în fiecare zi în timpul Jocurilor și 45.000 pentru Ceremonia de deschidere Milioane de vizitatori și mii...
Ultima oră
Pe aceeași temă