6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialApple şi Facebook au început lupta pentru supremaţie

Apple şi Facebook au început lupta pentru supremaţie

Dacă este adevărată zicala că inamicul duşmanului tău îţi este prieten, atunci Apple si Facebook ar trebui sa fie amici buni datorită site-ului Google. Dar relaţia dintre cele două companii devine din ce în ce mai tensionată, scrie The New York Times. Motivul acestui conflict este Ping, reţeaua socială dezvoltată de Apple pentru aplicaţia iTunes, lansată pe 1 septembrie.

După debutul noii reţele, directorul executiv al companiei Apple, Steven Jobs, a fost întrebat de ce conducerea a preferat să construiască o nouă reţea deşi putea să creeze aplicaţii pe Facebook aşa cum au făcut alte site-uri de muzică.  Răspunsul lui Jobs: Apple a încercat să colaboreze cu Facebook, dar pretenţiile site-ului au fost prea mari.

În ciuda acestor neînţelegeri, Apple a utilizat unele interfeţe de programare folosite de Facebook pentru a permite utilizatorilor să îşi găsească prietenii de pe Facebook pe Ping.

După doar o zi de la introducere, această aplicaţie a fost blocată de cei de la Faccebook. Motivul invocat de persoane din interiorul companiei a fost că Ping ar fi creat un trafic prea mare, ceea ce ar fi dus la unele probleme de infrastructură.

Într-un comunicat oficial, Facebook a declarat că în acest moment colaborează cu cei de la Apple pentru a rezolva situaţia. În declaraţie a mai fost specificat şi faptul că cele două companii au mai colaborat în trecut cu succes şi sunt deschise pentru parteneriate viitoare. Cei de la Facebook au omis să menţioneze despre ce fel de problemă este vorba, iar Apple nu a avut deocamdată nici o reacţie faţă de aceste declaraţii.

Aplicaţia iTunes este utilizată de peste 160 de milioane de oamenii, conform sondajelor realizate de Apple. Dar nu este deocamdată clară metoda prin care Apple ar putea să depăsească limita de trafic impusă de Facebook deoarece doar o mică parte din aceşti utilizatori şi-au făcut un cont pe Ping.

Principiile de dezvoltare după care se ghidează Facebook spun că dezvoltatorii care depăşesc limita zilnică de trafic trebuie să contacteze compania pentru a se supune unor clauze contractuale suplimentare. În acest context, nu este clar de ce Facebook a refuzat să colaboreze cu Apple pentru a rezolva problema înainte de a decide să blocheze accesul reţelei Ping.

Poate pentru că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, testând reţeaua socială lansată de Apple, a descoperit că cineva făcuse deja un cont fals cu numele lui?

 

 

 

Cele mai citite

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă