12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialApple a lansat iPhone 5S şi iPhone 5C

Apple a lansat iPhone 5S şi iPhone 5C

Apple a lansat marţi, într-un eveniment organizat la sediul central al companiei din Cupertino, California, noile modele iPhone 5S şi iPhone 5C, care vor înlocui telefonul iPhone 5, relatează Wall Street Journal, conform Mediafax.

Apple a prezentat marţi şi iOS 7, noua versiune a sistemului de operare instalat pe iPhone-uri, iPad-uri şi alte produse.

Atât 5S, cât şi 5S dispun de camera foto/video iSight de 8MP şi ecran de 4 inci.

Compania a îmbunătăţit camera foto/video pentru iPhone 5S, care are un senzor cu 15% mai mare decât cel de pe iPhone 5.

Atunci când utilizatorii fac o fotografie, iPhone 5S realizează de fapt mai multe poze şi o alege pe cea mai bună. Apple susţine că fotografiile realizate de noul model sunt comparabile cu cele realizate cu aparatele SLR.

Totodată, camera iPhone 5S va avea o funcţie de stabilizare automată a imaginilor. În plus, iPhone 5S va putea realiza clipuri în slow-motion, cu 120 de frame-uri pe secundă.

Flash-ul a fost regândit şi el, pentru a îmbunătăţi culorile fotografiilor.

IPhone 5S va fi disponibil în culorile negru, argintiu şi şampanie, o nuanţă de auriu.

Carcasa telefonului este din aluminiu, spre deosebire de iPhone 5C, unde s-a optat pentru plastic.

5S va dispune de un cip A7 de 64 de biţi, asigurând astfel o viteză îmbunătăţită de procesare.

iOS 7 poate rula pe sisteme de operare pe 64 de biţi, la fel ca toate aplicaţiile pentru iPhone, a anunţat Apple, potrivit Engadget.

Alături de procesorul A7 va funcţiona şi un coprocesor de mişcare, M7, care va măsura continuu date pentru a permite o nouă generaţie de aplicaţii legate de fitness şi sănătate.

Bateria va putea susţine zece ore de convorbire în reţele 3G, 250 de ore în stand-by, zece ore de browsing folosind reţea LTE sau 40 de ore de ascultat muzică.

iPhone 5S dispune şi de o tehnologie Touch ID de recunoaştere a amprentei, permiţând astfel deblocarea telefonului doar prin atingere.

iPhone 5S va putea fi cumpărat de la preţuri, cu abonament în Statele Unite, de 199 de dolari pentru modelul cu 16 GB, 299 pentru cel de 32 de GB şi 399 de GB pentru versiunea cu 64GB. Carcasele diferite disponibile pentru 5S costă 49 de dolari fiecare.

IPhone 5C va avea un ecran de 4 inci, un cip de tipul A6 şi o cameră posterioară, la fel ca iPhone 5. Apple a îmbunătăţit însă camera anterioară, pentru apeluri FaceTime HD.

Varianta de iPhone 5C 16 GB va costa 99 de dolari cu abonament în Statele Unite, cu 100 de dolari mai puţin decât o variantă similară de iPhone 5.

iPhone 5C echipat cu memorie de 32 de GB va avea un preţ de 199 de dolari cu abonament pe periodă de doi ani în SUA.

Telefonul iPhone 5C va fi în culorile verde, galben, albastru, alb şi roşu şi va avea o carcasă de policarbonat. Totodată, Apple va lansa şi huse de silicon pentru acest telefon. Carcasele pentru 5C au preţuri de 29 de dolari fiecare.

Apple va primi precomenzi pentru iPhone 5C începând cu 13 septembrie, urmând ca din 20 septembrie 5C şi 5S să fie disponibile şi în magazine.

Telefonul va fi lansat iniţial în SUA, Australia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Singapore, Marea Britanie şi China, iar până în decembrie va fi disponibil în peste 100 de ţări. China este inclusă pentru prima dată pe lista ţărilor în care Apple lansează produse în primă etapă.

Noua versiune de soft iOS7 a fost prezentată de directorul de proiectare software Craig Federighi, care a spus că lansarea pe piaţă va avea loc pe 18 septembrie.

În total, iOS 7 va avea 200 de noi funcţii, iar între noutăţi se numără şi noi tonuri de apelare.

“Ai putea rata un apel pentru că dansezi. Îi poţi cere lui Siri să îţi spună când Lady Gaga postează pe Twitter”, a glumit Federighi.

El a arătat, spre amuzamentul audienţei, că programul include noi funcţii de reamintire, precum “cumpără şampon şi balsam”. Federighi obişnuieşte să facă adeseori glume legate de păr, iar la Game Center are numele de cont “Hair Force One”.

Federighi a mai notat faptul că iOS7 îţi poate spune unde trebuie să mergi, datorită calendarului, precum şi durata deplasării.

Compania se aşteaptă ca în octombrie să livreze produsul cu sistem iOS cu numărul 700 de milioane, din care peste 380 de milioane au fost iPhone-uri, potrivit şefului Apple.

iOS 7 va putea fi descărcat începând cu 18 septembrie pentru iPhone 4+, iPad 2+, iPad mini şi a cincea generaţie iPod.

Lansarea celor două modele reprezintă pentru Apple o şansă de a pune capăt unui an dificil, fără produse noi şi marcat de declinul cotaţiei acţiunilor şi intensificarea concurenţei, notează Bloomberg.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă