16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAplicația care poate revoluționa industria ospitalității

Aplicația care poate revoluționa industria ospitalității

Aplicația FastOrder, creată la Cluj, va fi instalată pe telefoanele mobile și va permite inclusiv socializarea între cei care petrec în cluburi sau în alte localuri.

Informaticienii clujeni au creat o aplicaţie care ar putea revoluţiona industria ospitalităţii şi modul în care funcţionează domeniul HoReCa – hoteluri, cafenele și restaurante. Aplicaţia FastOrder va fi lansată în curând şi va fi disponibilă gratuit pentru posesorii de telefoane mobile inteligente, indiferent că utilizează sistemul de operare Android sau iOs.

Aplicația informatică va permite nu doar un alt timp de interac–ţiune între clienţi şi angajaţii restaurantelor şi barurilor, ci şi socializarea între tinerii care petrec în cluburi.

 

Cum va funcționa aplicația

 

Aplicaţia creată de specialiştii clujeni în IT va fi instalată pe telefonul mobil, apoi, la intrarea într-unul dintre localurile care intră în reţeaua utilizatorilor, posesorii de telefoane mobile vor scana un cod QR, care ar trebui afișat de angajații restaurantului într-un loc cât mai vizibil. Astfel, utilizatorii vor putea consulta meniul online al restaurantului, cafenelei sau barului în care se află şi vor putea comanda imediat ce îşi doresc, fără să mai aştepte să vină un chelner să le ia comanda. Ei vor primi o notificare care îi va înștiința că sistemul informatic al restaurantului a preluat comanda lor. De asemenea, aplicaţia le va permite clienţilor să plătească nota direct de pe telefonul mobil, spune reprezentantul companiei care a dezvoltat aplicaţia, Bogdan Herea.

 

Un mod de socializare

 

Aplicaţia FastOrder va permite şi socializarea între tinerii care petrec într-un club. „Cei care vor dori vor putea să le facă cins-te prietenilor care utilizează această aplicaţie și să le ofere de băut“, mai spune Bogdan Herea. Ideea dezvoltării acestei funcții pentru aplicația creată la Cluj le-a venit informaticienilor clujeni în contextul în care proprietarii de cluburi au observat că tinerii, care nu pot conversa între ei din cauza muzicii, socia-lizează cu ajutorul sistemelor de tip messenger.   

 

Aplicația FastOrder va fi lansată în curând şi va fi disponibilă gratuit pentru posesorii de telefoane mobile inteligente.

 

Schimbari

Cum evoluează societatea

Specialiştii în economie digitală spun că dezvoltarea unor astfel de aplicaţii face parte dintr-un proces normal, care implică tot mai mult noile tehnologii inclusiv în activităţi precum taximetria sau transporturile. Unul dintre exem-plele deja clasice este cel al aplicației Uber, care a schimbat regulile jocului în domeniul transportului persoanelor și al pieței serviciilor de taximetrie. De asemenea, specialiștii în economie digitală adaugă că acest proces nu poate fi oprit, iar companiile care vor adapta cel mai rapid noile tendinţe vor fi cele care vor avea cel mai mult de profitat de pe urma lor. „Procesul de transformare a economiei nu poate fi oprit. Putem încerca să încetinim această transformare și să pierdem această bătălie de ariergardă, ori putem să profităm de ea și să ne numărăm printre câștigători“, spune Artur Szasz, consultant angajat de o companie clujeană pentru dezvoltarea de noi idei de afaceri în domeniul producției de software.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă