19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAnul premierelor la RAJA Constanta

Anul premierelor la RAJA Constanta

Daca pentru majoritatea regiilor de stat, 2005 a fost plin de probleme si catalogat drept un an mediocru, Regia Judeteana de Apa Constanta a reusit sa sparga gheata. Realizari pe mai toate planurile, incepand cu serviciul de apa si terminand cu salariatii. Una din performantele regiei si in acelasi timp o premiera la nivel national este acordarea de catre organismele de certificarea calitatii a licentei de operare Clasa I pentru o perioada de 5 ani. Motivele au fost multe. Serviciul de monitorizare a apei potabile a fost modernizat astfel ca, in prezent, indicii de calitate sunt monitorizati non-stop. Urmeaza reabilitarea statiilor de pompare si epurare, imbunatatirea timpilor de reactie in cazul unor avarii, cresterea securitatii muncii si, nu in ultimul rand, colectarea datoriilor.

Masini de spalat si dusuri pentru „linia intai”

Majoritatea sectiilor din municipiul Constanta si judet au fost modernizate si dotate cu grupuri sanitare moderne. Anul acesta regia a inaugurat chiar o noua sectie, unde s-au mutat serviciile Retele si Canalizare. Cladirea a fost la origine o hala de strunguri, care a devenit un spatiu modern, unde cei aproximativ 150 de salariati beneficiaza de conditii optime. Din cauza faptului ca majoritatea angajatilor lucreaza in conditii dificile, respectiv canalizari, interventii la conducte si altele, conducerea RAJA a decis sa doteze spatiul cu dusuri si o spalatorie. Nimeni nu-si mai duce hainele de lucru acasa sa le spele. In plus, muncitorii primesc echipamente suplimentare pentru protectia muncii. A disparut astfel riscul ca salariatii sa duca acasa microbi si alti factori patogeni. Alexandru Oprea, seful Sectiei Retele, a precizat ca pentru reamenajarea halei s-a lucrat in ritm sustinut: „Oamenii veneau dimineata si plecau la 10 seara. N-au avut sambete sau duminici, dar amplasamentul a fost terminat intr-un timp-record”.

CCM, respectat din scoarta in scoarta

La randul lor, salariatii sunt multumiti de noua locatie. „Se respecta toate regulile de igiena. Am reusit sa indeplinim toate cerintele in materie de siguranta locului de munca. In primavara vom stabili si indicii de indexare a salariilor”, a precizat Traian Dragomir, liderul sindicatului RAJA. Reprezentantul salariatilor s-a declarat multumit de relatia pe care a avut-o cu directoratul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă