16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAntonescu: Germanii pot conta pe suportul total şi necondiţionat, administrativ şi financiar,...

Antonescu: Germanii pot conta pe suportul total şi necondiţionat, administrativ şi financiar, al României

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Federale Germania, că statul estic este ”unul dintre pilonii de forţă ai construcţiei europene” şi că unificarea celor două Germanii este un eveniment istoric de o ”excepţională importanţă”, potrivit unui comunicat de presă al Senatului, remis redacţiei.

”Vreau să subliniez faptul că România a contat întotdeauna şi va continua s-o facă pe sprijinul comunităţii germane stabilite pe teritoriul ei – reper cultural, comportamental, social, economic, administrativ pentru toţi concetăţenii noştri – în dezvoltarea pe toate planurile, în special economic şi cultural, a relaţiilor bilaterale dintre Germania şi România”, a declarat liderul PNL.

Antonescu a mai spus că toţi membrii comunităţii germane din România că pot conta pe suportul total şi necondiţionat, administrativ şi financiar, al statului român.

Totodată, şi premierul Victor Ponta a participat, joi, la recepţia oferita cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Federale Germania.

Pe 3 octombrie, germanii sărbătoresc reunificarea politică, legislativă, teritorială şi administrativă a Germaniei, petrecută în 1990. Reîntregirea ţării a fost o urmare firească a evenimentelor din noiembrie 1989, care au culminat cu căderea Zidului Berlinului şi prăbuşirea regimului comunist din Europa.

Cele mai citite

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă