26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialAntoanela Manac crede în România olimpică la triatlon

Antoanela Manac crede în România olimpică la triatlon

Campioană naţională la duatlon, constănţeanca Antoanela Manac a reuşit dubla istorică la Balcaniadă, cucerind în acelaşi an atât titlul la duatlon, cât şi pe cel la triatlon.

Despre Antoanela Manac se vorbeşte de două luni ca despre o mare speranţă a triatlonului românesc. Săptă-mâna aceasta, sportiva de la Atena Sport Club termină junioratul şi începe o nouă etapă a unei cariere care se vrea strălucită, în elita triatlonului românesc. Ultimul sezon ca junioară a fost senzaţional, cu mai trei titluri majore la duatlon şi triatlon, cu un argint la naţionale şi cu titlul neoficial de regină a junioarelor după trei succese şi un loc doi în circuitul de triatlon din România, cel mai important succes fiind considerat chiar cel de la Mamaia, de acum două săptămâni. Între timp, Antoanela a mai pus în vitrină o medalie, aur la Balcaniada de la Burgas, şi mâine pleacă înspre Turcia, unde participă la ultima etapă de Cupa Europei a anului.

„A fost un an neaşteptat de bun. Parcă este incredibil unde am ajuns, dar numai eu ştiu cât am muncit pentru aceste rezul-tate. Din august nu am avut nici un weekend liber, iar asta înseamnă şi două-trei zile din săptămâna care urmează după concurs, pentru că ai nevoie de recuperare şi de odihnă ca să poţi continua să ai rezultate. Au fost însă trei titluri majore, de campioană naţională la duatlon şi dublă campioană balcanică la duatlon şi triatlon, iar asta mă face să sper că şi dincolo de graniţa junioratului va fi la fel de bine“, ne-a declarat sportiva.

Antoanla a impresionat anul acesta peste tot unde a mers, participând în special în concursurile de sprint, dedicate juniorilor, dar care necesită o pregătire draconică. Regretă şi acum episodul Târgu Mureş, unde a ratat titlul naţional la triatlon, dar a demonstrat ulterior că totul a fost un accident, Mamaia fiind cireaşa de pe tort.

„Mi-a fost o ciudă imensă la Târgu Mureş. Am făcut un concurs mai slab şi am luat bătaie, iar eşecul putea să-mi afecteze tot sezonul. Ciudat e că veneam după o victorie mare la Braşov, dar care nu a punctat, iar asta a făcut ca ultimele două concursuri din circuit să fie şi mai importante. La Tulcea am mers cu inima îndoită şi cu frică, iar acum nu mi-e ruşine s-o recunosc. Dacă pierdeam, nu mai aveam nici o şansă să recuperez la Mamaia, numai că am reuşit să câştig şi să-mi fac viaţa mai uşoară acasă. La noi a fost însă cel mai frumos pentru că a fost Constanţa. Concurezi
altfel când eşti aproape de casă şi m-am bucurat teribil că am reuşit să câştig. A fost un concurs extraordinar“, a completat sportiva. De luna viitoare însă, pentru Antoanela Manac vin vremuri dificile. Admiterea la facultatea de medicină impune un program mult mai strict şi antrenamente mai intense, iar promovarea în grupa Elite aduce cu sine concursuri mai grele. Puştoaicei nu-i este însă frică de provocări.

OPTIMISM. „Sunt pregătită!“

„Mental, sunt pregătită de Elite. Fizic, mai am de lucrat. Din octombrie până în martie mă voi pregăti intens şi voi îmbina sesiunile cu antrenamentele. Viaţa mea se va transforma într-o combinaţie de antrenamente şi studiu pentru că vreau să reuşesc pe ambele planuri. Probabil voi putea participa la concursuri mai puţin solicitante în prima parte a carierei de senioară, dar deja am făcut şi antrenamente specifice pentru Elite. Ştiu ce mă aşteaptă şi nu dau înapoi“, ne-a spus Antoanela Manac.

Cele mai citite

CEC Bank susține antreprenorii români și în 2024 prin Programul guvernamental IMM Plus

CEC Bank sprijină antreprenorii români și își reconfirmă angajamentul pe termen lung față de economia românească și în anul 2024, acordând credite cu dobânzi...

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

În 2020, Nicușor Dan promitea o rezolvare rapidă a situației infernale a traficului din Capitală, prin colaborarea cu un specialist adus din New York...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă