19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAnonymous a declarat război Chinei

Anonymous a declarat război Chinei

În ultimele două săptămâni, grupul de hackeri Anonymous a purtat o campanie viguroasă împotriva guvernului chinez, a unor companii şi a diferitor siteuri, potrivit capital.ro.

 

A fost raportată spargerea a sute de siteuri, iar guvernul chinez a recunoscut atacurile. Joi, autorităţile chineze au blocat accesul siteurilor străine timp de o oră. Speculaţiile privind cauza acestei blocări au mers de la avarierea cablurilor ca urmare a cutremurului recent din Indonezia şi până la testarea unei aplicaţii destinată să taie internetul chinez de restul lumii.

Grupul „Anonymous China” şi-a lansat contul de twitter pe 30 martie, iar acum are circa 7.000 de adepţi. El a fost susţinut de contul oficial de twitter al Anonymous, @YourAnonNews, care şi-a construit o reţea de peste 560.000 de adepţi în ultimii ani.

Grupul a recunoscut că nu este chinez şi nici nu este bazat în China, lucru evident după nivelul slab de cunoştinţe de limbă chineză, dar pretinde că a recrutat hackeri chinezi şi ca va mai atrage şi alţii.

Acesta este un mesaj de acest fel care a fost postat (atât în chineză, cât şi în engleză) pe siteul pastebin:

„Buna, noi suntem Anonymous.

În toţi aceşti ani guvernul chinez şi-a supus poporul la legi nedrepte şi la procese nesănătoase.

Oamenilor, toţi suferiţi din cauza tiraniei acestui regim.

Luptaţi pentru justiţie, luptaţi pentru dreptate, luptaţi pentru democraţie!

Prin stricăciunile şi scurgerile de informaţii de astăzi, demonstrăm revolta noastră faţă de sistemul chinez.Trebuie să înceteze! Nu vă cerem nimic, doar să admiteţi protestul, să vă revoltaţi, pentru a fi o persoană liberă cum v-aţi dorit din totdeauna! Astfel, vă scriem acest mesaj pentru a vă spune că ar trebui să protestaţi, ar trebui să vă revoltaţi prin protest şi cine are abilităţi de hacker, programator, designer sau alte «chestii de computere» să vină în IRC: http://2.webchat.anonops.com/ channel: #GlobalRevolution.

Noi suntem Anonymous.
Noi suntem Legiunea.
Noi nu iertăm.
Noi nu uităm.
Aşteptaţi-ne.”

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă