10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialAngela Similea revine în Sibiu după 25 de ani

Angela Similea revine în Sibiu după 25 de ani

Concertul este programat în 26 ianuarie, la Sala Sporturilor Transilvania.

Primul mare eveniment muzical românesc al anului 2012 la Sibiu este concertul din 26 ianuarie, de la Sala Sporturilor Transilvania, unde, Angela Similea va marca revenirea după 25 de ani, în oraşul unde a urcat prima dată pe scenă, după ce a obţinut  trofeului “Cerbul de argint” la Braşov. “Am ales Sibiul pentru că îmi era dor de Sibiu.  Eu prima dată am concertat după Cerb, aici, la Casa de Cultură cu o orchestră a sibienilor, era chiar orchestra Casei Sindicatelor, condusă de Hermann Orth, îmi aduc aminte cu mare bucurie, cât de emoţionată eram. A fost primul concert pe care eu l-am susţinut după câştigarea Cerbului de Aur. Acum, cu speranţa că vor dori mai multe persoane să ne vadă, am ales Sala Sporturilor”, a declarat Angela Similea.

Un nou album

Potrivit artistei, revenirea pe scenele din România se datorează lui Ovidiu Komornyik şi unor tineri de 15 ani, din Bacău, care au convins-o că nu trebuie să renunţe să apară în faţa publicului. Ea se fereşte să vorbească despre proiecte, însă anunţă un nou album pentru acest an, unul în care propria sa viaţă se va regăsi în piesele ce urmează să ajungă la inimile românilor.”Doresc să mă poată ajuta Dumnezeu, să îmi dea acea inspiraţie, ca împreună cu Ovidiu să mai scoatem un album. Am câteva melodii. Doresc acest album să vin cu mesaje pe care le trăiesc de-a lungul acestor ani, le-am trăit şi le trăiesc. Este un album pe care trebuie să îl fac sub imperiul experienţei de viaţă. Şi femeia care ascultă acest album, trebuie să se regăsească în ele”, a spus Angela Similea. Artista este însă dezamăgită de faptul că publicul român de după 1990 dă mult mai uşor banii să meargă la un concert când pe afiş sunt artişti străini, dar nu este dispus să plătească o sumă mare pentru artiştii români.

Influenţată de Maria Tănase

Dragostea pentru muzică a pornit în coplărie când a asistat pentru prima data la un concert al Mariei Tănase. Importantă a fost însă, întalnirea cu compozitorul George Grigoriu şi mai ales studiile de canto cu Florica Orascu, cea care a dat scenei muzicale românesti nume mari. A colaborat cu cei mai mari compozitori români: Ion Cristinoiu, Marcel Dragomir, Marius Ţeicu, ZSolt Keresteley, Temistocle Popa. Melodia „Să mori de dragoste rănită”, compusă de Marcel Dragomir a fost declarată “melodia secolului al XX-lea” de către public, cu ocazia galei TVR 2, în 2000.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă