14.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialAngela Merkel: Ne confruntăm cu un atentat terorist

Angela Merkel: Ne confruntăm cu un atentat terorist

“În acest moment considerăm că ne confruntăm cu un atentat terorist”, a declarat cancelarul Angela Merkel, marți, după atacul de la târgul de Crăciun de la Berlin.

“Germania este extrem de tristă după ce s-a întâmplat la Berlin. Este incalificabil”, a spus Angela Merkel.

Ea a precizat că este mulțumită de reacția forțelor de ordine, imediat după atentatul din Breitscheidplatz și a subliniat că vinovații urmează să fie pedepsiți.

Pe de altă parte, șefa Executivului de la Berlin a afirmat că știe că germanii nu vor să-și schimbe stilul de viață și, drept urmare, autoritățile nu vor renunța la tradiția de a organiza târguri, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Până marți la prânz, bilanțul tragic al atacului de la Berlin era de 12 morți și de 42 de răniți.

Suspectul arestat sub acuzația că ar fi condus camionul care a ucis oamenii din piață ar fi ar fi un tânăr de 23 de ani, originar din Pakistan, identificat până acum sub numele Naved B., susține ziarul german Bild.


Citește și: Atacul sângeros de la Berlin a lăsat în urmă 12 morți și 48 de răniți. Poliția vorbește despre un presupus atac terorist. Șoferul criminal a fost arestat

Surse din serviciile de securitate, citate de agenția germană de presă DPA, susțin că bărbatul care a condus camionul ar putea fi pakistanez sau afgan. Acesta ar fi ajuns în Germania în februarie 2016 și ar fi cerut azil. Poliția a refuzat să comenteze aceste informații.


Anchetatorii germani au ajuns la concluzia că autocamionul a fost condus intenționat în mijlocul mulțimii din Piața de Crăciun din Berlin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

România încă are nevoie de militari profesioniști. Recrutarea continuă

Ministerul Apărării Naționale (MApN) își continuă eforturile de recrutare a tinerilor pentru posturile de soldați și gradați profesioniști. În cadrul seriei a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă