32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialAngela Merkel este îngrijorată de ameninţările Rusiei asupra Republicii Moldova, Serbiei şi...

Angela Merkel este îngrijorată de ameninţările Rusiei asupra Republicii Moldova, Serbiei şi Georgiei

Angela Merkel, cancelarul german, a declarat că Vladimir Putin a pus sub semnul întrebării pacea în Europa prin anexarea peninsulei Crimeea. Merkle a avertizat că Moscova ar putea ameninţa şi alte ţări din regiune, inclusiv Republica Moldova, Serbia şi Georgia, relatează site-ul Novinite.com, preluat de Mediafax.

Merkel a subliniat că Occidentul trebuie să rămână unit în disputa cu preşedintele rus cu privire la criza din Ucraina. Şefa Guvernului de la Berlin a adăugat că este foarte important ca Europa şi Statele Unite să adopte o poziţie comună în privinţa crizei din Ucraina. Criza din Ucraina nu este o problemă regională, ci un motiv de îngrijorare pentru toată lumea, a adăugat cancelarul german, citată de publicaţia Der Spiegel.

Angela Merkel a exclus posibilitatea unei intervenţii militare occidentale şi a precizat că toate opţiunile trebuie să fie luate în calcul pentru soluţionarea crizei pe cale diplomatică.

Declaraţia cancelarului german intervine în contextul în care Guvernul de la Berlin este îngrijorat în legătură cu politica agresivă antiocidentală a Rusiei în Balcani. Publicaţia Der Spigel afirmă că temerile sunt motivate de intenţia Rusiei de a consolida cooperarea în sectorul energetic şi militar cu Serbia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă