12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAngela Merkel, criticată în Germania pentru inflexibilitatea sa

Angela Merkel, criticată în Germania pentru inflexibilitatea sa

Inflexibilitatea politicii europene a cancelarului Angela Merkel, mai ales opoziţia sa faţă de euro-obligaţiuni, a generat sâmbătă critici şi îngrijorare în Germania, fostul cancelar Helmut Schmidt acuzând-o chiar că izolează ţara, scrie Agerpres.

Recurgerea la euro-obligaţiuni nu poate fi exclusă categoric. Ele ar putea deveni indispensabile’, a afirmat comisarul european pentru energie, Günther Oettinger pentru cotidianul Die Welt.

Sub titlul ‘Cât va mai rezista Merkel presiunilor ?’, cotidianul conservator scrie că Oettinger se raliază opiniei majoritare din cadrul zonei euro, în timp ce dna Merkel a respins încă o dată ‘euro-obligaţiunile’ ca remediu pentru criza din zona euro, într-un discurs de vineri în faţa Bundestag-ului.

Cu ocazia unui forum economic desfăşurat vineri la Hamburg, fostul cancelar social-democrat Helmut Schmidt (SPD), 92 de ani, i-a reproşat Angelei Merkel că ‘ a izolat Germania’.

Săptămânalul Der Spiegel scria sâmbătă că ‘presiunea asupra lui Merkel creşte’, dat fiind faptul că Parisul şi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, sunt în favoarea euro-obligaţiunilor.

Cancelarul Angela Merkel se întâlneşte luni, la Paris, cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy pentru a elabora propuneri vizând ieşirea Europei din criză. Liderii europeni se vor întâlni la 8-9 decembrie, la Bruxelles, pentru a găsi un răspuns la criza datoriei.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă