-0.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialAndrei Plăcintă rămâne în arest, a decis definitiv Curtea de Apel Bucureşti

Andrei Plăcintă rămâne în arest, a decis definitiv Curtea de Apel Bucureşti

Fiul senatorului Sorina Plăcintă, Andrei Plăcintă, rămâne în arest, a decis marţi definitiv Curtea de Apel Bucureşti, care a respins contestaţia acestuia împotriva deciziei de săptămâna trecută a Tribunalului Bucureşti, care a emis un mandat de arestare de 29 de zile pe numele său, anunţă NewsIn.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, marţi, contestaţia lui Andrei Plăcintă împotriva deciziei din 8 decembrie a Tribunalului Bucureşti, prin care a fost arestat pentru 29 de zile, într-un dosar în care este cercetat pentru tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Senatorul PDL Sorina Plăcintă a asistat, marţi, la şedinţa de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti.

La începutul şedinţei de judecată, unul dintre avocaţii lui Andrei Plăcintă au depus la dosar o copie a unei plângeri penale făcute de clientul lor împotriva uneia dintre persoanele implicate în incidentului de săptămâna trecută, de pe strada Berzei, din Capitală, pentru aceleaşi fapte pentru care este cercetat acesta de parchet.

Avocaţii fiului fostului ministru al Tineretului şi Sportului au susţinut că Tribunalul Bucureşti, când a luat decizia de arestare a clientului lor, nu a luat în calcul toate apărării formulate şi, mai mult, nu a răspuns la mai multe cereri făcute de apărători. De asemenea, avocaţii au susţinut, din nou, că Plăcintă a acţionat în legitimită apărărare şi că nu şi-a dat seama că o persoană a alunecat sub autoturismul în care se afla, neavând intenţia de a o lovi pe aceasta. Avocaţii au cerut Curţii de Apel să le admită contestaţia şi să dispună cercetarea în libertate a lui Andrei Plăcintă.

La rândul său, procurorul de şedinţă a cerut instanţei respingerea contestaţiei, arătâmd că există indicii concrete că lăsarea în libertate a lui Andrei Plăcintă prezintă pericol pentru ordinea publică.

În ultimul cuvânt, Andrei Plăcintă a susţinut că nu consideră că este un pericol pentru ordinea publică, şi, având în vedere că are o situaţie materială bună, nu consideră necesar să îşi însuşească bunurile altor persoane. De asemenea, tânărul a amintit instanţei că nu are antecedente penale, precizând că nu este inconştient ca, odată pus în libertate, să facă alte fapte penale.

Fiul fostului ministru al Tineretului şi Sportului a fost arestat preventiv, pe 8 decembrie, pentru 29 de zile, prin decizia Tribunalului Bucureşti, împotriva căreia tânărul a declarat recurs imediat după pronunţare.

Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, reţinut pe 7 decembrie, pentru tentativă de omor calificat şi alte infracţiuni, şi-a lovit prietena şi a deposedat-o de telefonul mobil, după care s-a urcat pe maşina acesteia şi i-a spart luneta, potrivit procurorilor de la Parchetului Capitalei.

Ca urmare a cercetărilor făcute de procurori şi de poliţiştii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, în cazul scandalului de luni seara, de pe strada Berzei, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Andrei Răzvan Plăcintă, sub acuzaţia de tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Anchetatorii au stabilit că în urmă cu o săptămână, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta.

Totodată, în momentul în care în apărarea fetei au intervenit două persoane, dintre care una are calitare de martor, alta de parte vătămată, Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai mult ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată a căzut în faţa autoturismului, iar tânărul, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste aceasta.

Procurorii susţin că, prin derularea evenimentelor descrise, s-a produs o tulburare a ordinii şi liniştii publice, în zonă apărând mai multe persoane, care au încercat să-l oprească pe tânăr, una dintre acestea folosind un pistol cu gaze, cu care a tras mai multe focuri.

Cele mai citite

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...
Ultima oră
Pe aceeași temă