16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAndrei Plăcintă cere revocarea interdicţiei de a părăsi ţara

Andrei Plăcintă cere revocarea interdicţiei de a părăsi ţara

Fiul senatorului PDL Sorina Plăcintă, Andrei, s-a prezentat, luni, la Tribunalul Bucureşti unde a cerut instanţei să-i ridice interdicţia de a părăsi ţara impusă la momentul eliberării sale din arest, în dosarul în care este judecat pentru tentativă de omor şi ultraj, informează Mediafax.

Andrei Plăcintă a venit la instanţă însoţit de mama sa, Sorina Plăcintă.

La termenul de luni instanţa Tribunalului Bucureşti a verificat legalitatea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara, dispusă în acest dosar faţă de Andrei Plăcintă.

Acesta a susţinut că nu reprezintă un pericol public, motivând că acesta a fost şi argumentul pentru care a fost eliberat şi adăugând că în prezent este angajatul unei firme cu sediul în Italia. În acest context, el a solicitat revocarea interdicţiei impuse la eliberarea din arest astfel încât să-şi poată derula activitatea în cadrul acestei societăţi.

Andrei Plăcintă a susţinut în faţa judecătorului că nu va crea probleme în cursul judecării acestui dosar.

Instanţa urmează să ia o decizie cu privire la această solicitare.

Răzvan Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată, la începutul lunii iunie, de către procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuză de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu un incident petrecut în 6 decembrie 2010, în jurul orei 18.30, pe strada Berzei.

În urma cercetărilor efectuate, “în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta”, precizează Parchetul.

În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste împrejurări, în timp ce partea vătămată S.N. încerca să îl oprească pe inculpat, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împinsă de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut. Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă – Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale, potrivit procurorilor.

Andrei Răzvan Plăcintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 8 decembrie 2010, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. El a fost eliberat în 6 ianuarie.

Cele mai citite

Condiția lui Iohannis pentru a ceda Ucrainei un sistem Patriot. România oferă sprijin militar Ucrainei doar dacă nu afectează propria apărare

Președintele Iohannis spune că ar fi acceptat, în principiu, cererea președintelui Biden ca România să cedeze Ucrainei unul dintre sistemele sale antiaeriene Patriot, pe...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Dispute pe salariu minim european. PSD anunță că se majorează din vară, PNL ar vrea discuții cu companiile

Implementarea salariului minim european trebuie finalizată până la sfârșitul anului, însă PSD promite să realizeze această majorare de la 1 iulie, în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă