31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialAndrei Codrescu, acuzat de comentarii anticreştine

Andrei Codrescu, acuzat de comentarii anticreştine

Scriitorul de origine română Andrei Codrescu, comentator al unei emisiuni găzduit de postul public de radio din America, este în război cu ascultătorii pentru remarcele sale anticreştine.

Postul Naţional de Radio din SUA (NPR) l-a concediat recent pe singurul comentator de culoare care făcuse comentarii antimusulmane. Andrei Codrescu a rămas însă la NPR, chiar dacă şi el a avut de mai multe ori comentarii ofensatoare la adresa creş-tinilor, comentează site-ul newsmax.com, o organizaţie me–dia cu orien-tare conservatoare. Scriitorul şi-a oripilat prima dată ascultătorii în 1995, când a făcut un comentariu referitor la credinţa conform căreia creştinii se ridică la cer înainte de a doua venire a lui Iisus pe pământ: „Evaporarea a patru milioane de oameni care cred prostia asta ar face lumea un loc mai bun”, a spus atunci Codrescu. În urma scandalului provocat, el a trebuit să-şi ceară scuze public, lucru pe care l-a făcut fără tragere de inimă, după ce a fost somat de şefii săi. Tot atunci, mişcarea numită „Coaliţia creştină” a cerut un drept la replică de două minute în care să-şi manifeste opinia vizavi de comentariile lui Andrei Codrescu, dar NPR a refuzat cererea. Departe de a se linişti, Andrei Codrescu a declarat că: „Probabil sunt cu un pas mai aproape de o fatwa emisă de Coaliţia creştină”.

Cele mai citite

Întâlnirea Autorității de Supraveghere Financiară cu acționarii CCP.RO Bucharest S.A.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a organizat astăzi o nouă întâlnire cu reprezentanții acționarilor CCP.RO Bucharest S.A., subliniind importanța strategică a înființării unei contrapărți...
Ultima oră
Pe aceeași temă