19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAnchetă la o şcoală din Vaslui, unde elevii s-au revoltat din cauza...

Anchetă la o şcoală din Vaslui, unde elevii s-au revoltat din cauza comportamentului unui profesor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a declanşat, joi, o anchetă la Şcoala Generală Deleni, unde zeci de elevi s-au revoltat pe holurile instituţiei de învăţământ, refuzând să mai intre la cursuri, în semn de protest faţă de un profesor pe care-l contestă din cauza comportamentului său.

Zeci de elevi de gimnaziu ai Şcolii Generale Deleni au declanşat un protest spontan pe holurile instituţiei, nemulţumiţi de comportamentul profesorului de fizică-chimie al unităţii de învăţământ, fapt ce a determinat declanşarea unei anchete de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Revolta a fost declanşată de către elevii de clasa a VIII-a, după ce aceştia au aflat că profesorul de fizică-chimie, Claudiu Tănase, ar urma să le devină diriginte, cadru didactic pe care îl acuză că-i jigneşte în mod frecvent şi că vine în stare de ebrietate la şcoală.

Ulterior, elevilor de clasa a VIII-a li s-au alăturat şi colegi de la celelalte clase gimnaziale, fiind astfel blocată activitatea şcolii.

“La această şcoală din Deleni este un conflict mai vechi între fostul director, adică profesorul de fizică-chimie Claudiu Tănase, şi actualul director Irinel Doboş, a cărui soţie este dirigintă la clasa a VIII-a, de unde a plecat totul. În timp, conflictul s-a amplificat şi a culminat cu acest protest al elevilor, care nu are ce căuta într-o instituţie de învăţământ. De aceea, pentru a rezolva problema am decis să-l destituim pe actualul director, numind în locul său un interimar”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

Conducerea ISJ Vaslui speră ca, odată cu numirea unui director interimar, lucrurile să reintre în normal şi toţi elevii şcolii din Deleni să-şi reia cursurile după orarul normal, inspectorii urmând să facă o anchetă pentru a stabili dacă protestul elevilor era îndreptăţit şi dacă acuzaţiile la adresa lui Claudiu Tănase sunt reale.

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă