18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAnalizele au demonstrat prezenta sibutraminei in pastilele "naturiste", luate de Mutu in...

Analizele au demonstrat prezenta sibutraminei in pastilele “naturiste”, luate de Mutu in necunostinta de cauza

Analizele de laborator efectuate in secret la spitalul Careggi din Florenta au demonstrat prezenta sibutraminei in pastilele chinezesti cumparate de la un magazin naturist din Romania de mama lui Mutu si luate de fotbalist in necunostinta de cauza, intrucat substanta interzisa nu era mentionata nici pe cutie, nici in prospect, se arata intr-o informatie publicata duminica de violanews.com, site-ul clubului Fiorentina, potrivit Agerpres.

"Buna credinta sustinuta de fotbalist se bazeaza de ieri pe un element concret: analizele (…) au demonstrat prezenta sibutraminei, nedeclarata nici pe ambalaj, nici pe folia ilustrativa, in pilulele cumparate de mama lui Mutu, aceleasi pe care fotbalistul a inceput sa le ia pe 6 ianuarie, cu patru zile inainte de primul control antidoping", scrie violanews.com.

Site-ul precizeaza ca informatia nu este inca oficiala, dar va fi confirmata luni "de reprezentantii legali ai atacantului roman".

Rezultatul analizelor, care vor fi repetate in laboratoarele Comisiei antidoping a Comitetului Olimpic National Italian (CONI), ar putea reprezenta "un pas inainte in sustinerea teoriei medicamentului luat in necunostinta de cauza", mai scrie violanews.com.

Tribunalul National Antidoping (TNA) din Italia a anuntat pe 29 ianuarie suspendarea lui Adrian Mutu, pana la judecarea cazului de dopaj in care este implicat. Potrivit unei informatii furnizate pe 28 ianuarie de CONI, analizele de laborator efectuate pe probe recoltate in 10 ianuarie, la finalul partidei dintre Fiorentina si Bari, au relevat urme de sibutramina, un stimulent care anuleaza senzatia de foame.

Mutu a fost unul dintre cei patru fotbalisti, cate doi de la fiecare echipa, selectati pentru testul antidoping la finalul meciului din 10 ianuarie, in care a marcat si un gol.

Aceeasi substanta a fost depistata si in probele recoltate pe 20 ianuarie, dupa meciul pe care Fiorentina l-a castigat cu scorul de 3-2, in fata formatiei Lazio Roma, in Cupa Italiei.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă