19.6 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecialAmerica nu vede "nici o dovadă pentru moment" privind retragererea rușilor de...

America nu vede “nici o dovadă pentru moment” privind retragererea rușilor de la frontiera ucraineană

Casa Albă a declarat, miercuri, că nu dispune de dovezi la ora actuală asupra retragerii trupelor rusești masate la frontiera ucraineană, anunțată mai devreme de președintele rus Vladimir Putin, informează AFP, conform Agerpres.

"Nu există nici o dovadă pentru moment că a avut loc retragerea", a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al președintelui SUA Barack Obama, Josh Earnest.

Earnest, care s-a exprimat în fața jurnaliștilor într-un briefing de presă în Air Force One, a remarcat cu toate acestea că "noi am saluta o retragere semnificativă și transparentă" a trupelor rusești implicate.

Declarațiile purtătorului de cuvânt coincid cu cele ale NATO, care a declarat înainte că nu are nici un "indiciu" care poate confirma retragerea trupelor rusești masate lângă frontiera Ucrainei.

Putin a afirmat că țara sa și-a retras soldații de la frontieră. NATO a estimat la sfârșitul lunii aprilie că aproximativ 40.000 de oameni se aflau acolo.

Cele mai citite

Partea bună: Nicușor Dan a fost în Australia; partea rea: n-a rămas acolo

Ilustrație: Marian Avramescu Un document creat cu nu prea inteligență artificială și azvârlit în ciormolița din oline-ul de campanie i-a mai dat primarului general...

România – Bulgaria 0-0. Declarațiile lui Ianis Hagi

La finalul partidei amicale dintre România și Bulgaria, încheiată la egalitate, scor 0-0, Ianis Hagi a declarat că meciul a fost un test pozitiv...

Rusia – Ucraina, ziua 833: SUA anunță că Biden se va întâlni de două ori cu Zelenski

Preşedintele SUA, Joe Biden, se va întâlni cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în marja festivităţilor celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă