23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAmbulanţă de unică folosinţă

Ambulanţă de unică folosinţă

Deşi Ministerul Sănătăţii a alocat vara trecută judeţului Constanţa o ambulanţă specială pentru transportul prematurilor, aceasta nu a fost folosită decât o singură dată. Explicaţia: nu există medici specialişti care să însoţească bebeluşii pe timpul deplasării spre spital. Maşina, care aparţine SMURD şi a costat 130.000 de euro, stă mai mult în parcarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea decât se află pe teren. „Noi am făcut numeroase adrese către Ministerul Sănătăţii pentru a ni se aproba efectuarea cursurilor speciale pentru asistarea nou-născuţilor sau a copiilor născuţi prematur, care se află în stare gravă. Din păcate, nu ne putem deplasa cu aceste maşini, pentru că nu vrem să ne asumăm o responsabilitate atât de mare”, a declarat medicul şef al UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Rodica Tudoran.

Aceasta a mai spus că reprezentanţii ministerului de resort le-au răspuns o singură dată la una dintre adresele trimise, prin care le-au cerut informaţii suplimentare despre ceea ce se întâmplă în judeţul nostru.

În acelaşi timp, medicii specialişti din cadrul Clinicii de Neonatologie a SCJU Constanţa, împreună cu specialişti americani, au efectuat în 2010 cursuri cu rezidenţii care-şi efectuau stagiul la Urgenţa spitalului, însă cursurile lor nu sunt valabile acum pentru că diplomele nu sunt recunoscute. Aşadar, viitorii medici au învăţat cum să salveze vieţile bebeluşilor, dar nu au voie să lucreze pe acest tip de ambulanţă.

În concluzie, dacă se solicită o ambulanţă specială pentru un copil prematur, unul dintre medici trebuie să-şi lase toţi ceilalţi pacienţi şi să plece cu copilul respectiv.

 

Cele mai citite

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...
Ultima oră
Pe aceeași temă