22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAmbasadorul rus la ONU acuză Ucraina pentru tensionarea situației

Ambasadorul rus la ONU acuză Ucraina pentru tensionarea situației

Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a declarat că autoritățile de la Kiev sunt responsabile pentru tensionarea situației în estul Ucrainei, fiind vinovate de o ”politică nesăbuită” în acest caz.

"Tensionarea din prezent a situaţiei în sud-estul Ucrainei este o consecinţă directă a politicii nesăbuite a Kievului, care duce un război împotriva propriului popor", a apreciat Ciurkin, potrivit Mediafax.

În opinia sa, Kievul "luptă împotriva celor care au un alt punct de vedere, interzice partide politice şi activitatea unor instituţii de presă".

Declaraţiile lui Ciurkin intervin în contextul unor acuzaţii ale Kievului şi Occidentului vizând o "incursiune rusă" în estul Ucrainei.

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite, Samantha Power, a declarat joi că Rusia trebuie să înceteze "minciunile" şi operaţiunile de alimentare a conflictului din Ucraina, mai arată Mediafax.

Administraţia prooccidentală de la Kiev a acuzat joi că "trupe ruse" au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk. Însă Rusia a negat informaţiile că ar fi trimis militari să lupte în Ucraina.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...
Ultima oră
Pe aceeași temă