13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialAmbasadoarea Sloveniei cere scuze naţiunii pentru că a semnat ACTA

Ambasadoarea Sloveniei cere scuze naţiunii pentru că a semnat ACTA

Ambasadoarea Sloveniei în Japonia, Helena Drnovsek Zorko, a cerut scuze în mod public naţiunii după ce a semnat ACTA, fără să analizeze textul legii anti-piraterie. Ea a cerut populaţiei să participe la o demonstraţie organizată mâine împotriva ACTA, potrivit Realitatea.net.

Helena Drnovsek Zorko, ambasadoarea Sloveniei la Tokyo, a cerut scuze publice copiilor săi şi întregii naţiuni deoarece a semnat ACTA, tratatul anti-piraterie, fără să analizeze cu atenţie prevederile legii, potrivit Techdirt.com.

Mai mult, ea a cerut populaţiei să participe la o demonstraţie organizată mâine împotriva ACTA.

După ce a semnat legea, ambasadoarea a fost inundată de mesajele nemulţumite ale cetăţenilor, care au atras atenţia că tratatul încurajează cenzura pe Internet şi lasă loc pentru abuzuri grave la adresa utilizatorilor.

Helena Drnovsek Zorko a citit mai apoi cu atenţie tratatul şi a ajuns la concluzia că cetăţenii au dreptate.

Ea a decis prin urmare să scrie o scrisoare publică în care îşi cere scuze. “Am semnat ACTA în urma unui act de neglijenţă civică, pentru că nu am fost destul de atentă”, spune ambasadoarea.

“În primul rând cer scuze copiilor. Apoi, încerc să răspund acelor cunoştinţe şi necunoscuţilor care şi-au exprimat surpriza şi groaza (…) Vreau să îmi cer scuze deoarece mi-am îndeplinit datoria oficială, dar nu şi pe cea civică”, mai spune Helena Drnovsek Zorko.

În vreme ce diplomatul sloven face un pas înapoi pe tema controversatului tratat, la Bucureşti, situaţia este mult mai relaxată. Zilele trecute, ministrul Comunicaţiilor Valerian Vreme a declarat că nu a găsit “puncte nevralgice” în tratat şi a adăugat că documentul a fost semnat de mai multe ţări, România fiind în compania selectă a Coreei de Nord.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă