23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialAmbasada SUA, reacţie la raportul MCV: Încurajăm guvernanţii să aplice recomandările CE

Ambasada SUA, reacţie la raportul MCV: Încurajăm guvernanţii să aplice recomandările CE

Amabasada americană la Bucureşti a dat publicităţii un comunicat în care îşi exprimă susţinerea faţă de conţinutul raportului de justiţie al Comisiei Europene şi încurajează autorităţile să aplice recomandările Bruxelles-ului, inclusiv cea referitoare la măsuri reparatorii împotriva presiunilor mass-media la adresa sistemului judiciar, potrivit rtv.net.

“Încurajăm guvernanţii români să aplice pe deplin recomandările Comisiei Europene. Împărtăşim îngrijorarea că ‘angajamentele referitoare la protecţia sistemului judiciar împotriva atacurilor, la înlocuirea miniştrilor împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri în materie de integritate şi la demisia parlamentarilor care fac obiectul unor hotărâri definitive în materie de incompatibilitate şi conflicte de interese sau care au fost condamnaţi definitiv pentru corupţie la nivel înalt nu au fost puse în aplicare pe deplin’ “, se arată în comunicatul ambasadei SUA, comunicat ce reia fragmente ample din conţinutul raportului MCV.

“Dorim să subliniem observaţiile din raport privind rolul mass-mediei, mai exact recomandarea de ‘revizuire a standardelor existente pentru a se garanta existenţa unor mijloace de informare în masă libere şi pluraliste, asigurându-se, totodată, măsuri reparatorii eficiente împotriva încălcării drepturilor fundamentale ale omului şi împotriva exercitării de presiuni nejustificate şi a recurgerii la acte de intimidare de către mijloacele de informare în masă asupra sistemului judiciar şi a instituţiilor implicate în combaterea corupţiei’ “, afirmă diplomaţii  americani acreditaţi la Bucureşti.

În al treilea rând, SUA încurajează Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi pe preşedintele României să aleagă “candidaţi competenţi, integri, care au realizări dovedite în activitatea de combatere a corupţiei” pentru şefia Parchetului General şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cele mai citite

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă