20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialAm fi fost cap de serie la tragerea la sorti de azi!

Am fi fost cap de serie la tragerea la sorti de azi!

Daca Finlanda ar fi putut incurca Cehia, daca Romania nu ar fi irosit doua puncte in Armenia, daca selectionata noastra nu ar fi pierdut pe linie cu Olanda, ei bine, daca ne-am fi situat macar pe pozitia a doua a clasamentului, azi am fi fost cap de serie la tragerea la sorti a meciurilor de baraj pentru CM 2006. Romania ar fi devansat echipele nationale ale Norvegiei, Elvetiei si Slovaciei, alaturi de noi aflandu-se in aceeasi urna Spania si Turcia.

Paradoxul Macedonia

Macedonia a reprezentat echipa-paradox a grupei intai. Este singura selectionata care nu a reusit sa invinga Andorra, dar, in acelasi timp, este singura echipa nationala care a terminat neinvinsa intalnirile directe cu Olanda. Disputa de miercuri, de la Amsterdam, incheiata la egalitate, scor 0-0, nu a avut insa implicatii directe in clasament, Olanda avand asigurat primul loc si calificarea la Cupa Mondiala dupa victoria de la Praga, contra Cehiei, scor 2-0.
Turcia a reusit accederea la barajul de calificare dupa victoria la limita, scor 1-0, in deplasare, in Albania. Victoriile reusite de Danemarca, 2-1 in Kazahstan, si Grecia, 1-0 cu Georgia, nu au mai avut nici o valoare, cele doua echipe asteptand un pas gresit al turcilor pentru o clasare pe pozitia secunda a grupei a doua.
Rusia se alatura Romaniei pe lista echipelor care au ratat calificarea la Cupa Mondiala. In jocul de la Bratislava, in compania Slovaciei, selectionata rusa avea nevoie de victorie, insa echipa care a ratat cele mai mari ocazii a fost cea gazda. Meciul s-a incheiat la egalitate, 0-0, iar Slovacia obtine, in premiera, accederea la barajul de calificare la Cupa Mondiala din 2006 datorita golaverajului.
Toata suflarea fotbalistica franceza a fost conectata la meciul disputat la Dublin, dintre Irlanda si Elvetia, contand pentru grupa a patra. O victorie a elvetienilor ar fi echivalat cu o participare la baraj a campioanei mondiale din 1998, insa rezultatul final a fost 0-0, transformand victoria selectionatei pregatite de Raymond Domenech, 4-0 in compania Ciprului, intr-o sarbatoare pentru francezi. Franta se califica astfel la Cupa Mondiala, iar Elvetia va participa la baraj.
In grupa a cincea, meciurile nu au mai contat decat pentru statistica. Italia era calificata, iar Norvegia isi asigurase locul la baraj. Singurele emotii le-au avut pariorii, Italia invingand, la Lecce, cu scorul de 2-1, Moldova, prin golul victoriei marcat de Gilardino, cu cinci minute inainte de fluierul de final al partidei.
Anglia si Polonia au jucat un meci care avea o miza simbolica, in cadrul grupei a sasea. Ambele echipe erau deja calificate la Cupa Mondiala, singura necunoscuta reprezentand-o ordinea in clasament a celor doua nationale. Selectionata Angliei si-a respectat blazonul si a invins cu scorul de 2-1.
Spania a sperat intr-un miracol, care nu a mai venit, in meciul Serbia Muntenegru-Bosnia Hertegovina, in grupa a saptea. Invingatori cu 6-0 in disputa cu San Marino, internationalii spanioli au sperat la un meci egal intre cele doua selectionate din fosta Iugoslavie, insa Serbia a invins, 1-0, s-a calificat si a trimis Spania la baraj.
Croatia a terminat la egalitate, 0-0, partida de la Budapesta, disputata in compania Ungariei si a terminat pe primul loc in grupa a opta, avand avantajul celor doua victorii in meciurile directe disputate cu Suedia. Dupa 3-1 cu Islanda, nationala lui Ibrahimovici si Larsson a trebuit sa se multumeasca cu locul doi in grupa, care insa i-a adus si calificarea la C.M.
Calificate:

– Europa: Germania, Ucraina, Olanda, Polonia, Anglia, Croatia, Italia, Portugalia, Suedia, Serbia-Muntenegru, Franta
– America de Sud: Argentina, Brazilia, Ecuador, Paraguay
– Asia: Japonia, Iran, Coreea de Sud, Arabia Saudita
– CONCACAF: SUA, Mexic, Costa Rica
– Africa: Angola, Coasta de Fildes, Ghana, Togo, Tunisia
Baraje:

Bahrein (Asia)-Trinidad Tobago (CONCACAF)

Uruguay (America de Sud)-Australia (Oceania)

Selectionatele care vor disputa barajul in zona europeana, pe 12 (turul) si 16 noiembrie (returul), sunt Cehia, Spania, Turcia (capi de serie), Norvegia, Elvetia si Slovacia.

Cele mai citite

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă