17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAlte doua mall-uri la Arad

Alte doua mall-uri la Arad

–  Valoarea investitiilor se ridica la peste 600 de milioane de euro in Arad, vor fi construite in urmatorii ani mai multe complexe comerciale de tip mall, iar valoarea investitiilor estimata de dezvoltatori este de peste 600 milioane euro. Dupa finalizarea acestor proiecte, Aradul va deveni orasul cu cea mai mare zona comerciala, dupa Baneasa din Bucuresti.

Deja, reprezentantii Atrium Center, parte a Dawnay Day Group, au inaugurat, in luna martie, lucrarile de constructie al unui complex comercial, iar valoarea investitiei este de 50 milioane euro. Atrium Center Arad, construit in zona Statiei CFR, va avea peste 150 de spatii comerciale. si compania "Africa-Israel Investments" a cumparat un teren de 8,1 hectare, unde va investi 50 de milioane de euro in constructia unui centru comercial. Lucrarile sunt preconizate sa inceapa peste cateva luni. Mall-ul, care va fi amplasat pe locul fostei fabrici de mobila IMAR, va fi finalizat in 2010.
Cea mai mare investitie care se va derula in nordul municipiului apartine companiei austriece "Delta", care va aloca 300 de milioane de euro pentru un proiect imobiliar, care va cuprinde zone comerciale, mall si spatii de birouri si rezidentiale. Lucrarile la "North Gate Park" vor incepe in toamna si vor fi incheiate in 2009.

Compania imobiliara "Meinl European Land" a anuntat ca intentioneaza sa dezvolte un centru comercial cu o suprafata de 60.000 mp. Investitia este de 70 de milioane de euro, iar finalizarea proiectului este prevazuta pentru anul 2009. Totodata, compania de dezvoltare imobiliara "Globe Trade Center Romania" a achizitionat un teren de 33.000 mp, unde va construi un centru comercial. Proiectul, in valoare de 35 de milioane de euro, va fi dezvoltat in parteneriat cu firma "Aura Investments". In partea de sud a Aradului, va fi construit centrul comercial "Ice Plaza", care va cuprinde un hypermarket si un centru commercial.
Centrul comercial "Armonia" din Arad va fi inaugurat oficial in data de 27 mai, valoarea investitiei fiind de 50 milioane de euro.

RETRAGERE
Grupul irlandez Mivan Development, care a anuntat dezvoltarea a zece mall-uri in Romania, in urmatorii patru ani, ar putea renunta la constructia proiectului din Arad, pe fondul competitiei acerbe de pe piata locala. Reprezentantii companiei au anuntat ca din cauza schimbarilor de pe piata, Aradul nu poate sustine atatea centre comerciale. Mall-ul urma sa fie construit pe aproximativ 30.000 mp si trebuia sa se numeasca "Tiago Mall", iar finalizarea constructiei era prevazuta pentru 2010.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă