11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAlimente care previn sau reduc hipertensiunea arterială

Alimente care previn sau reduc hipertensiunea arterială

O alimentaţie dezechilibrată, cu exces de sare şi multe grăsimi, este periculoasă pentru sănătate, mai ales pentru cei care suferă de afecţiuni cardio-vasculare.

Bolnavii de hipertensiune arterială se confruntă, pe lângă dureri de cap şi ameţeli, cu riscul de a face accident vascular cerebral, atac de cord, orbire sau insuficienţă renală, dacă nu este tratată corespunzător.

Medicamente recomandate pentru scăderea tensiunii arteriale sunt eficiente atunci când bolnavii fac şi o schimbare în obiceiurile alimentare. Medicii nutriţionişti recomandă, de cele mai multe ori, consumarea de alimente şi condimente naturale care dilată vasele de sânge, astfel încât inima să nu fie supusă efortului.

Daţi click pe galeria foto de mai sus pentru a vedea care sunt alimentele pe care medicii le recomandă în prevenirea şi reducerea hipertensiunii arteriale!

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă