24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialAlimente care previn sau reduc hipertensiunea arterială

Alimente care previn sau reduc hipertensiunea arterială

O alimentaţie dezechilibrată, cu exces de sare şi multe grăsimi, este periculoasă pentru sănătate, mai ales pentru cei care suferă de afecţiuni cardio-vasculare.

Bolnavii de hipertensiune arterială se confruntă, pe lângă dureri de cap şi ameţeli, cu riscul de a face accident vascular cerebral, atac de cord, orbire sau insuficienţă renală, dacă nu este tratată corespunzător.

Medicamente recomandate pentru scăderea tensiunii arteriale sunt eficiente atunci când bolnavii fac şi o schimbare în obiceiurile alimentare. Medicii nutriţionişti recomandă, de cele mai multe ori, consumarea de alimente şi condimente naturale care dilată vasele de sânge, astfel încât inima să nu fie supusă efortului.

Daţi click pe galeria foto de mai sus pentru a vedea care sunt alimentele pe care medicii le recomandă în prevenirea şi reducerea hipertensiunii arteriale!

Cele mai citite

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...

CSAT decide dacă oferim Ucrainei sistemul PATRIOT. Alte subiecte pe ordinea de zi a Consiliului

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni, pe agendă aflându-se analiza privind posibilitatea transferului unui sistem...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă