18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialAlexandra Copos: Tatăl meu este nevinovat. Vom merge până la Curtea Europeană...

Alexandra Copos: Tatăl meu este nevinovat. Vom merge până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Alexandra Copos, fiica omului de afaceri George Copos, a anunţat că avocaţii familiei vor contesta la Curtea Europeană a Drepturilor Omului decizia de condamnare la închisoare a tatălui său în dosarul transferurilor.

“Tatăl meu este nevinovat. Aşteptăm motivaţia deciziei pentru a stabili care sunt paşii următori din punct de vedere legal pentru a găsi dreptatea. Vom merge până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dacă este cazul. Spunem acest lucru întrucât dovezile administrate în dosar demonstrează clar nevinovăţia tatălui meu. Este important pentru mine să se facă dreptate în acest caz, astfel încât speranţele pe care mi le-am pus în România să nu moară. Cred că este la fel de important şi pentru generaţia mea”, a susţinut Alexandra Copos într-un comunicat remis România liberă.

Citeşte şi:Fiica lui Copos ia locul tatălui său la conducerea firmelor

Alexandra Copos a ţinut să precizeze că George Copos se va conforma obligaţiilor stabilite de către instanţă chiar dacă decizie este nedreaptă.

“Tatăl meu se va conforma obligaţiilor stabilite de către instanţă prin aceasta decizie nedreaptă. Este însă profund afectat, pentru că, deşi nevinovat, trebuie să execute o pedeapsă pentru fapte pe care nu le-a săvârşit. Nu spun acest lucru din dorinţa de a capta simpatia publică dar acesta este adevărul pe care l-a constatat şi Tribunalul Bucureşti, prin hotărârea de achitare. Pentru mine este greu de înţeles cum din analiza aceleiaşi situaţii de fapt, a aceluiaşi probatoriu, o instanţă judecătorească a pronunţat o hotărâre de achitare, a constatat că tatăl meu nu a săvârşit nicio faptă penală, şi altă instanţă a pronunţat o decizie în totală contradicţie cu prima hotărâre, respectiv o decizie de condamnare la închisoare cu executare. Sper şi cred că vom reuşi să demonstrăm că faptele penale nu au fost săvârşite şi că decizia pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti este nefondată”, a declarat fiica lui George Copos.

Citeşte şi: Interviu cu Alexandra Copos: Despre viaţa de masterand la Harvard şi preluarea imperiului ANA

După condamnarea omului de afaceri, Alexandra Copos a preluat conducerea firmelor familiei şi a declarat că va continua să dezvolte afacerile.

“Împreună cu soţul meu, Diego Prada, suntem dedicaţi 100% să demonstrăm că şi în România se pot dezvolta afaceri puternice. Către partenerii noştri ne asumăm că toate angajamentele vor fi îndeplinite şi operaţiunile vor continua ca până acum”, a spus Alexandra Copos.

Cele mai citite

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...
Ultima oră
Pe aceeași temă