22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Alegeri regionale, în Franța

UPDATE: Alegeri regionale, în Franța

UPDATECoaliţia de centru-dreapta UMP/DI/MoDem se clasează pe primul loc în alegerile regionale din Franţa, potrivit estimărilor realizate de Institutul Ifop, informează Mediafax.

Conform estimărilor bazate pe sondaje, alianţa de centru-dreapta formată din Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), Democraţii Independenţi (DI) şi Mişcarea Democratică (MoDem) a obţinut 29,7% din voturi, Frontul Naţional (extremă-dreapta) a primit 26,4%, iar Partidul Socialist (stânga, aflat la guvernare), 20,9%.

Mişcarea politică Dreapta Diferită (DVD) este creditată cu 7,9%, iar Frontul Stângii (extremă-stânga) cu 5,8%.

——–

Peste 43 de milioane de alegători sunt chemaţi la urne, duminică, în Franţa, în primul tur al alegerilor regionale, informează Mediafax.

Secţiile de votare s-a deschis la ora 8.00 (9.00, ora României) şi se vor închide treptat la orele 18.00 (19.00, ora României) şi 20.00 (21.00, ora României).

Turul doi de scrutin al alegerilor regionale este programat pe 29 martie.

În cursul alegerilor regionale, cetăţenii francezi sunt chemaţi la urne pentru desemnarea a 4.108 membri ai consiliilor celor aproximativ 100 de departamente (entităţi administrative ale ţării).

Cele mai multe metropole din Franţa organizează, duminică, alegeri, scrutinul fiind un test pentru Partidul Socialist (PS, de stânga, aflat la guvernare), pentru Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP, centru-dreapta) şi pentru formaţiunea naţionalistă Frontul Naţional (extremă-dreapta), conform  Le Figaro.

Cele mai citite

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...
Ultima oră
Pe aceeași temă