19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialALEGERI PREZIDENTIALE SUA. Invitaţii Ambasadei SUA la Bucureşti au ales între Obama...

ALEGERI PREZIDENTIALE SUA. Invitaţii Ambasadei SUA la Bucureşti au ales între Obama şi Romney. Gitenstein a votat prin e-mail

Ambasada SUA a organizat, marţi seară, la un hotel din Capitală, “Noaptea alegerilor americane 2012”, ocazie cu care invitaţii au fost îndemnaţi să-şi exprime opţiunea pentru unul din cei doi candidaţi la preşedinţia Statelor Unite, în timp ce ambasadorul Mark Gitenstein a spus că a votat prin e-mail, potrivit Mediafax.

Printre cei cinci sute de invitaţi prezenţi la eveniment s-au numărat ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu, consilierii prezidenţiali Daniel Funeriu şi Bogdan Drăgoi, consilierul primului-ministru Remus Cernea şi primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Invitaţii au primit din partea organizatorilor diverse însemne electorale cu steagul SUA, dar şi cu fotografii ale celor doi candidaţi şi au fost îndemnaţi să îşi exprime şi ei preferinţa, prin vot secret, cu privire la unul dintre candidaţi.

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a arătat că este pentru prima dată când el şi soţia sa nu se află în Statele Unite pentru a vota, iar pentru el este prima dată în ultimii 30 ani când nu este implicat în organizarea campaniei electorale pentru candidatul democrat.

Gitenstein a precizat însă că a reuşit să voteze prin e-mail, deoarece în statul în care locuieşte, Columbia, poate vota şi astfel.

El a arătat că alegerile de anul acesta vor fi deosebit de importante pentru istoria SUA.

“Am început să iubesc politica de când am urmărit prima campanie electorală, în Alabama, când John F Kennedy a fost ales preşedintele SUA în anii 1960. Acum au loc din nou alegeri foarte strânse precum cele de atunci, care au avut un impact deosebit asupra statului meu de origine, Alabama, şi au schimbat cursul istoriei nu doar acolo, ci în întreg cuprinsul Statelor Unite. Cred că, fără a-mi exprima vreo preferinţă, alegerile din această seară vor avea un impact la fel de important”, a afirmat Gitenstein.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă