17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAlegeri prezidențiale SUA: Hillary Clinton susține că planul economic al lui Trump...

Alegeri prezidențiale SUA: Hillary Clinton susține că planul economic al lui Trump oferă mari reduceri de taxe celor bogați

Candidata Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite, Hillary Clinton, consideră că planul economic propus de adversarul său, republicanul Donald Trump, nu ajută economia SUA sau „vasta majoritate a americanilor”, ci îi favorizează pe cei bogați, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Hillary Clinton a reacționat, printr-o postare pe contul de Twitter, la un discurs susținut luni de Donald Trump, pe tema politicii economice a SUA. Astfel, ea a scris că omul de afaceri  „nu doar că pune în pericol securitatea noastră națională, dar pune în pericol și economia”.

În cadrul unei vizite de campanie în Florida, fosta șefă a diplomației americane a subliniat de asemenea că planul economic al contracandidatului republican va aduce beneficii marilor corporații, prin importantele reduceri fiscale pe care le prevede, notează și agenția EFE.

Citește și: Alegeri prezidențiale SUA: Democrata Hillary Clinton va participa la cele trei dezbateri televizate

Astfel, ea a susținut că planurile fiscale ale candidatului Partidului Republican „oferă mari reduceri de taxe marilor companii și celor mai bogați”.

Pentru a-și reduce căderea în sondaje, Donald Trump a mutat luni dezbaterea asupra economiei, propunând o serie de măsuri-șoc într-un domeniu în care consideră că Hillary Clinton este vulnerabilă.

Într-un discurs susținut la clubul economic din Detroit, capitala industriei americane de automobile, omul de afaceri a propus un moratoriu privind orice noi reglementări și o scădere generală a impozitelor, caracterizând cei opt ani de mandat ai lui Barack Obama drept o povară pentru antreprenori. 

Citește și: Un nou candidat s-a înscris la alegerile din SUA, pentru a bloca ascensiunea lui TRUMP

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă