19.9 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSpecialALEGERI LOCALE 2016: USB depune la Biroul Electoral o cerere de RENUMĂRARE...

ALEGERI LOCALE 2016: USB depune la Biroul Electoral o cerere de RENUMĂRARE a voturilor în Sectorul 1

Uniunea Salvaţi Bucureştiul depune la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumărare a buletinelor de vot în cinci – zece secţii, invocând discrepanţe statistice, a anunţat, luni seara, la B1 TV, liderul USB, Nicuşor Dan.

"Toată ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumărare a voturilor din cinci-zece secţii de votare din Sectorul 1. Cred că la ora asta s-a depus – urma să se depună. Am indicat nişte discrepanţe statistice. Sperăm ca Biroul Electoral al Sectorului să admită şi să renumere în câteva secţii de votare. În situaţia în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare", a spus Nicuşor Dan.

El a susținut că USB a avut iniţial delegaţi în toate secţiile de votare din Sectorul 1, dar că ei nu sunt membri de partid, ci doar persoane care şi-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminică seara în Bucureşti. 

"Nu puteam să îi mai înlocuim, pentru că era o dată limită până la care se propuneau şi au rămas nişte secţii în care nu am avut pe nimeni", a precizat el. 

Candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a câştigat în secţiile de votare în care USB a avut observatori, dar a pierdut în celelalte, a precizat, luni, Nicuşor Dan, într-o postare pe facebook. 

"Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi). Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câştigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secţie în defavoarea noastră)", a scris liderul USB. 

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieşirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) – 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianţa PSD+UNPR) – 30,5%.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bani de la stat pentru românii care se întorc în țară. Condiția pe care trebuie s-o îndeplinească

„Statul, prin instituțiile sale, face eforturi constante pentru ca oamenii să revină acasă. O primă dovadă că statul român este interesat de soarta...

Război în Ucraina, ziua 586: Zelenski, mesaj de forță privind invazia Rusă. Cine riscă să strice calculele Kievului

UPDATE 6:00 - Preşedintele Zelenski afirmă că nimic nu va slăbi lupta ţării sale împotriva RusieiPreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un discurs difuzat...

PASTILA PENTRU SUFLET 2 octombrie. Pilda zilei: Pomul cu roade

Pilda zilei: Pomul cu roadeUn om credincios fiind asuprit de necredincioşi, merse într-o zi la duhovnicul său şi i se plânse, zicându-i:- Ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies