10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Nicușor Dan: Programele tuturor candidaților din București au fost...

ALEGERI LOCALE 2016. Nicușor Dan: Programele tuturor candidaților din București au fost practic identice

Liderul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, fost candidat la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, consideră că 90% din proiectele propuse în cadrul campaniei electorale pentru Primăria Capitalei au fost identice, informează Agerpres.

Nicușor Dan a făcut această precizare în contextul în care a fost întrebat dacă a identificat vreun proiect al candidatei social-democrate Gabriela Firea pe care să îl susţină din postura de consilier general. 

“Da, programele au fost extrem de asemănătoare. Deci, 90% din programe au fost identice, practic. Eu am fost fericit că multe lucruri pe care noi le-am propus în 2012 – centrele de cartier, de exemplu, în care oamenii să îşi ducă o viaţă socială la ei în cartier şi să nu vină la teatru în mijlocul oraşului – au fost preluate de toată lumea. Sunt extrem de multe lucruri importante, comune, iar în situaţia în care aceste proiecte sunt propuse la preţurile – că aici mai este o discuţie – la preţurile pieţei, evident că vom vota pentru proiectele benefice pentru Bucureşti”, a spus el, luni seara la B1 Tv, întrebat fiind dacă a identificat din campania electorală vreun proiect al Gabrielei Firea pe care să îl susţină. 

Nicuşor Dan a reiterat că USB nu va face alianţe, dar va susţine proiectele benefice pentru bucureşteni. El a precizat în acest sens că USB va încerca să facă o “politică a oamenilor pe care îi reprezintă”, dar şi să explice cât mai bine bucureştenilor de ce a votat într-un fel sau altul. 

Abordând chestiunea proiectelor începute de foştii edili, Nicuşor Dan a spus că unele dintre acestea trebuie terminate, dar şi că sunt idei pe care USB nu le va susţine niciodată. 

“Sunt proiecte care trebuie terminate, cum e pasajul de la Piaţa Sudului. Sunt proiecte care nu au fost niciodată începute, cum ar fi un pasaj la Răzoare sau lărgirea ieşirii de la Domneşti. Sunt însă proiecte pe care nu o să le votăm niciodată, cum ar fi tunel pe sub Casa Poporului. Adică, sunt lucruri care sunt evident ineficiente şi chiar împotriva unor principii de trafic. Deci, vom da un vot informat pe toate aceste subiecte”, a mai spus el.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă