12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAlegeri FIFA. Un nou posibil înlocuitor pentru Blatter

Alegeri FIFA. Un nou posibil înlocuitor pentru Blatter

Preşedintele Federaţiei Liberiene de Fotbal, Musa Bility, a declarat, joi, pentru BBC, că intenţionează să candideze la şefia FIFA, după ce elveţianul Joseph Blatter şi-a anunţat demisia la începutul lunii, informează Mediafax.

“Cu toţii suntem de acord că fotbalul trece printr-un moment dificil. Este momentul ca în faţă să iasă adevăraţii lideri. Am susţinerea a 20 de federaţii din Africa. Dacă nu aş fi avut susţinerea continentului meu, nu m-aş fi gândit să candidez”, a spus Bility.

Citește și: Alegeri FIFA: Zico un nou nume pe lista înlocuitorilor lui Blatter

Musa Bility, în vârstă de 48 de ani, care se află în funcţia de preşedinte al Federaţiei Liberiene de Fotbal din 2010, este a doua persoană care îşi anunţă intenţia de a candida la şefia FIFA, după brazilianul Zico.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Citește și: Joseph Blatter şi-a anunţat demisia de la șefia FIFA, după 4 zile de mandat!

Comitetul Executiv extraordinar al FIFA va avea loc la 20 iulie, la Zurich, şedinţă în care se va stabili data la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă