14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialAlegerea învelitorii potrivite

Alegerea învelitorii potrivite

Alegerea învelitorii pentru acoperişuri se face în funcţie de mai multe criterii, între care panta acoperişului, stilul clădirii precum şi bugetul avut la dispoziţie sunt cele mai importante. Pentru orice fel de casă o soluţie foarte bună este cea a ţiglelor ceramice, TONDACH România oferind o gamă largă de tipuri pentru orice stil şi buget.

 

Panta acoperişului, unghiul dintre planul acoperişului şi planul orizontal, este o caracteristică determinantă pentru aspectul şi masa întregii construcţii, dar este importantă şi din punctul de vedere al structurii acoperişului şi a modalităţilor de protecţie împotriva efectelor climaterice.În funcţie de pantă, acoperişurile pot fi plate (panta mai mică de 5 grade), cu pantă mică (sub 15 grade), medie (panta între 15 şi 45 de grade) şi abrupte, atunci când panta este mai mare de 45 de grade. Acoperişurile cu pantă medie şi cu pantă abruptă se mai numesc şi acoperişuri înalte. Acestea prezintă de obicei două straturi, între ele fiind unul de aer, care asigură şi o bună izolare termică (ştiut fiind că acesta prezintă caracteristici foarte bune de izolare).

Alegerea tipului de învelitoare se face în funcţie de panta acoperişului şi stilul casei. De asemenea, este important dacă este vorba de o construcţie nouă sau o renovare. În ultima situaţie se poate merge pe acelaşi tip de învelitoare şi, eventual, înlocuindu-se doar elementele/părţile defecte.

Oferim mai multe exemple privind ţiglele ceramice TONDACH care oferă soluţii funcţionale şi estetice pentru majoritatea tipurilor de acoperişuri, inclusiv cele cu pantă mică, precum şi soluţii economice.

Casă nouă şi elegantă. În acest caz şi dacă dispuneţi de un buget mai generos, puteţi opta pentru ­solzi natur, angobe culori sau glazuri: Clasic Sibiu sau Cedonia. Ţigla solzi, montată în aşezare simplă sau dublă, a rămas cunoscută ca fiind “regina” acoperişurilor, această soluţie fiind adoptată de foarte multe ori în cazul caselor pretenţioase şi impunătoare, oferind posibilităţi multiple în realizarea unui acoperiş, indiferent de zona geografică.  Un acoperiş cu suprafeţe curbe realizat cu acest tip de ţiglă încântă privirea, este o coroană pentru o clădire elegantă şi cu pretenţii. Este o soluţie pentru casele clasice şi pentru renovarea lor dar, în acelaşi timp se poate folosi pentru orice stil de casă, inclusiv modernă sau rustică.

Buget mic. În cazul în care dispuneţi de un buget mic şi totuşi doriţi un acoperiş ceramic, aveţi la dispoziţie ţigla premium de dimensiuni mari, XXL, care prezintă nenumărate avantaje, între care: preţ extrem de competitiv pe metru pătrat (se folosesc începand doar de la 8,8 buc. de ţiglă pe mp), consum redus de material lemons pentru şarpantă, consum redus de manoperă, manipulare rapidă, uşurinţă în montaj, greutate redusă pe mp etc.

XXL-urile prezintă o geometrie foarte bună, o greutate mai scăzută pe metru pătrat şi, bineînţeles, datorită dimensiunilor generoase, acoperă o suprafaţă foarte mare de acoperiş: Rumba (un model mediteranean inspirat din ţigla de format mic Castel), Tango + (cel mai vândut produs TONDACH acum 4-5 ani), Bolero şi Twist – un model inovator care a devenit între timp cel mai vândut produs tip ţiglă de pe piaţa românească. Gama de culori pentru toate aceste tipuri este natur şi ­angobă roşu, maro, antic şi negru. 

Cele mai citite

OMS avertizează. Doar trei zile vor mai putea funcționa serviciile de sănătate din sudul Fâșiei Gaza

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că mai există combustibil suficient pentru a asigura funcționarea serviciilor de sănătate din sudul Fâșiei Gaza doar pentru...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă