12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAleea Celebrităţilor se îmbogăţeşte cu două stele

Aleea Celebrităţilor se îmbogăţeşte cu două stele

Sâmbătă, în Piaţa Timpului, pe deja faimoasa Walk of Fame în variantă bucureşteană, Draga Olteanu-Matei şi Mircea Albulescu vor primi ca semn al preţuirii publicului şi confraţilor câte o stea  în asfalt.

 

Draga Olteanu  a pimit deja un premiu de excelenţă la Gala Premiilor Gopo, de curând încă unul la festivalul Comedy Cluj şi va avea la anul, conform promisiunilor directorilor România Film, chiar un cinema care îi va purta numele în oraşul ei natal, Piatra Neamţ, la concurenţă cu Florin Piersic care a fost primul actor român în viaţă ce a devenit nume de cinema la Cluj.

Cei doi actori ce vor fi omagiaţi sâmbătă au jucat o viaţă întreagă pe scena Teatrului Naţional făcând în acelaşi timp şi numeroase filme (aproape 100 Draga Olteanu şi peste 70 Albulescu). Printre partiturile cele mai importante pe care le-a jucat celebra actriţă în cinema se numără cel din „Ilustrate cu flori de câmp”, regia Andrei Blaier, în care interpreta un rol de dramă, lucru destul de rar în cariera ei, jucând o femeie care provoacă avorturi ilegale (un fel de domnul Bebe feminin). Ea rămâne însă faimoasă pentru nenumăratele roluri comice cum au fost cele din seria „Toamna bobocilor” sau din seria „Buletin de Bucureşti”.

Mircea Albulescu este nu doar actor ci şi un apreciat profesor de actorie care a cochetat adesea şi cu literatura. De altfel el a publicat poezie şi proză ajungând astfel şi membru al Uniunii Scriitorilor. În cinema, rolul său cel mai important este cel din „Înghiţitorul de săbii”. Spre deosebire de colega sa care a jucat mai puţin în ultimii ani, Mircea Albulescu este foarte activ pe scena Teatrului Naţional. Cel mai recent rol  al său în teatru este Firs din „Livada de vişini”, în regia lui Felix Alexa, unde îi are ca parteneri, printre alţii, pe Maia Morgenstern şi pe Marius Manole.  

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă