13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAlba Iulia: Un tânăr a fost amendat după ce a intrat în...

Alba Iulia: Un tânăr a fost amendat după ce a intrat în incinta unei instituții publice să adune melci

 Un tânăr din Alba Iulia a primit o amendă de 500 de lei, după ce a intrat ilegal în curtea unei instituţii publice din zona Cetăţii Alba Carolina, să adune melci. El a afirmat că dorea să îi pregătească o delicatesă culinară prietenei sale, informează Agerpres.

Tânărul a fost observat în incinta grădinii unei instituţii publice din zona Cetăţii Alba Carolina. Crezând iniţial că acesta a intrat cu intenţia de a sustrage bunuri materiale, conducerea unităţii a solicitat intervenţia forţelor de ordine, iar un echipaj de jandarmerie a acţionat de urgenţă şi l-a prins pe intrus, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba.

Tânărul le-a relatat jandarmilor că motivul pentru care a pătruns ilegal în perimetrul semnalizat corespunzător nu a fost acela de a fura, ci de a aduna melci. 

„Conform propriilor spuse, dorea de mult să-i gătească prietenei o delicatesă culinară, iar când a trecut pe lângă gardul respectivei instituţii şi a văzut melcii i-a venit ideea să prepare o reţetă bazată pe aceştia. Drept urmare, a sărit gardul cu intenţia de a-i culege, dar a fost oprit de jandarmi înainte de a-şi pune în aplicare planul”, menţionează sursa citată. 

Jandarmii i-au explicat tânărului că fapta sa constituie contravenţie şi, în conformitate cu prevederile legale, pentru „pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile ( … ) instituţiilor publice” a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei. 

Cele mai citite

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Un atac rus cu bombe aeriene în orașul ucrainean Dergaci a rănit șase copii și un adult

Şase copii şi un adult au fost răniţi joi într-un atac rus cu bombe aeriene în oraşul Dergaci din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei,...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă