18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAlarmă falsă: Pompierii au căutat un copil ar fi fost luat de...

Alarmă falsă: Pompierii au căutat un copil ar fi fost luat de viitură în comuna constănţeană Rasova

Pompierii şi localnicii au căutat luni seară mai multe ore un copil de 12 ani care ar fi fost luat de viitură, în comuna constănţean Rasova. Căutările s-au încheiat după ce informaţia s-a dovedit a fi falsă, transmite Mediafax.

“Informaţia a venit prin Serviciul 112, un localnic anunţând că a văzut un copil ce fusese luat de viitura care s-a abătut luni seară asupra comnei Rasova. În zona au fost trimise mai multe echipaje de pompieri care, împreună cu localnicii, l-au căutat pe minor, dar până la urmă s-a dovedit că informaţia a fost falsă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, colonelul Costel Datcu.

După ce au stabilit că dispariţia copilului a fost o alarmă falsă, pompierii au început să-i ajute pe localnici să-şi scoata apa din case, la ora transmiterii acestei ştiri acţiunea fiind aproape de finalizare.

Colonelul Costel Datcu a mai precizat că pompierii au ajutat şi un copil care avea stări febrile să ajungă de la domiciliu la ambulanţa care oprise la intrarea în localitate, întrucât nu putea înainta din cauza apei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa, pompierii au fost solicitaţi să intervină în comuna Rasova, unde se înregistrează inundaţii, iar un copil ar fi fost luat de viitură.

“Iniţial, am fost solicitaţi să intervenim pentru doi copii, dar până la urmă se pare că numai unul este dat dispărut. A venit o viitură de pe deal, a intrat în mai multe gospodării şi l-ar fi luat şi pe copil. Cel puţin aşa a anunţat un localnic. Acum îl căutăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, colonelul Costel Datcu.

Primarul comunei Rasova, Mihalache Neamţu, spune că viitura a afectat câteva zeci de gospodării şi a inundat mai multe case şi beciuri, dar pentru moment pagubele nu au fost estimate.

“Viitura a lovit în jur de ora 19.30- 20.00. A inundat vreo 50 de gospodării şi mai multe case stau să cadă. N-am făcut încă o evaluare a pagubelor. A plouat mult, exagerat de mult”, a spus primarul Mihalache Neamţu.

Cele mai citite

Direcția Tehnică a TAROM, ruptă de compania de stat. Ce înseamnă pentru transportatorul aerian

Astăzi s-a aprobat și semnat în Consiliul de Administrație ca Direcția Tehnică din cadrul TAROM să devină entitate juridică independentă, a precizat, pentru ROMÂNIA...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă