Puștii antrenorului Florin Băcioiu au trecut peste toate neplăcerile pentru un succes așteptat la Iași și i-au depășit pe bucureștenii de la Antonio Junior în clasamentul general.
Iașiul a fost gazdă primitoare pentru echipele juvenile de rugby din Constanța. Succesul puștilor de la CSO Ovidiu a fost dublat de cel obținut la cea mai mică grupă de vârstă de către Victoria Cumpăna, care, la fel ca primii, au urcat pe primul loc în clasamentul general. Bătălia decisivă se va da însă abia în primul weekend din septembrie, când se va juca turneul final, iar cumpănenii par deciși să producă surprize și pe terenul principalei contracandidate.
„A fost un turneu ceva mai ușor decât precedentul, iar marea noastră bucurie este că i-am bătut de două ori pe cei de la Antonio Junior București. La competiție nu au fost decât trei formații, campioanele regionale din Muntenia, Moldova și Dobrogea, dar emoțiile nu au lipsit. Noi am primit un duș rece prin eșecul cu Bârladul, însă acest eșec poate aduce victorii importante în viitor, pentru că băieții deveniseră puțin prea siguri pe ei și astfel au permis adversarilor să joace mai avântat”, ne-a declarat Florin Băcioiu.
Antrenorul micilor jucători din Cumpăna a admis că va trata altfel turneul de săptămâna viitoare, de la Constanța, turneu care nu mai are vreo importanță pentru echipa sa, mai ales că în trei săptămâni va fi nevoit să schimbe complet liniile și trebuie să știe pe cine se bazează.
„Din 10 septembrie acești copii trec la următoarea categorie de vârstă și trebuie să știm pe cine ne bazăm. La Iași ne-au lipsit patru jucători și am improvizat, astfel că nu exclud ca și la turneul de la Constanța să aliniem o garnitură cu vârstă mai mic, formată din jucători eligibili să evolueze în circuitul de minirugby anul viitor. Nu va fi o echipă la fel de puternică, dar dacă jucăm în continuare multe meciuri, vor crește rapid și vor aduce rezultate frumoase în continuare”, a explicat antrenorul.
Acesta a criticat însă sistemul de desfășurare a competițiilor, înghesuirea turneelor
într-o perioadă relativ scurtă de timp dăunând competiției în sine. De asemenea, tragerea la sorți, mereu potrivnică echipei sale, nu a fost pusă pe seama ghinionului, antrenorul arătând timid cu degetul către București.
„Eu sunt adeptul jocurilor cât mai multe și a turneelor, dar nu așa cum sunt acum. Drumurile lungi și dese fac mai mult rău, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar, iar beneficiile nu sunt așa de mari. Ar fi fost de preferat un circuit întins pe mai multe luni, fără turnee așa dese în partea finală, pentru că, iată, echipele din București au spus pas, așteptând practic turneul final, care se joacă pe terenul lor, și nu este corect. Noi iar am fost cal de bătaie la Iași prin prisma faptului că la tragerea la sorți ne-am trezit nevoiți să jucăm meciul decisiv imediat după cel cu Bârladul, în timp ce rivalii noștri au avut pauză, protestele mele rămânând, ca de fiecare dată, fără ecou. Sper ca la turneul final să fim cei mai buni și să arătăm că avem cea mai bună echipă din țară”, a încheiat antrenorul Florin Băcioiu.
CAMPIONI
Distincții individuale
Pe lângă Cupa Moldovei, unii dintre copiii care au mers la Iași se întorc acasă și cu distincții individuale, formația din Cumpăna dominând competiția la care a plecat ca favorită nr. 2. Alexandru Neagu a primit trofeul pentru cel mai bun luptător, Florentin Buga a fost declarat cel mai bun jucător, Sebastian Pătru, cel mai tehnic jucător, și Matei Ionescu, cel mai bun placheor. Performanțele acestora devin și mai importante dacă ținem cont că doi dintre coechipierii lor au jucat cu febră mare, contribuția acestora fiind mult diminuată.
PROBLEME
Lot decimat
La Iași, formația constănțeană a deplasat fără patru jucători importanți, scoși din lot din cauza unor răceli care le-au dereglat programul de antrenament. Alex-Andrei Panait, Andrei Stan, Renato Ciobanu și Robert Anghel au ratat șansa de a vedea Iașiul, Florin Băcioiu bazându-se doar pe 12 jucători, dintre care 6 sunt eligibili și pentru echipa de la anul. Alexandru Ciprian Neagu, Mădălin Gabriel Mistode, David Sebastian Pătru, Gabriel Laurențiu Răducan, Hristu Puiu și Florentin Lucian Buga vor începe rugby-ul adevărat din 10 septembrie, în timp ce Andrei Cosmin Cârță, Vlad Andrei Chelaru, Matei Ștefan Ionescu, Mihai Alexandru Andrei, Leonard Marius Calotă și Robert Gabriel mai au unul sau doi ani la dispoziție pentru joacă. Bineînțeles, toți ar vrea un titlu de campion.
Tinerii rugbiști din Cumpăna au strălucit în turneul din Iași