13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialAGENDA ZILEI: Vezi care sunt cele mai IMPORTANTE evenimente de vineri, 26...

AGENDA ZILEI: Vezi care sunt cele mai IMPORTANTE evenimente de vineri, 26 iulie

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în Egipt sau se află pe teritoriul acestui stat asupra faptului că demonstraţiile de protest şi violenţele continuă.

”Începând cu data de 26 iulie 2013, pe teritoriul R.A. Egipt sunt anunţate manifestaţii care pot determina noi confruntări între protestatari. MAE recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile, până la restabilirea situaţiei, iar celor care se află pe teritoriul egiptean li se recomandă să evite cu desăvârşire zonele unde îşi au sediile principalele instituţii guvernamentale si partide politice, unde au loc proteste şi să evite implicarea în orice fel de manifestaţii”, se arată în informarea postată pe site-ul instituţiei.

Fost şef AM POSM, din nou în faţa instanţei

Fostul director general la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu (AM POSM), Adrian Mîndroiu cel care a fost trimis în judecată, luna trecută, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie va fi adus, vineri, din nou în faţa instanţei.

Alături de el vor veni în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, doi administratori ai unor societăţi comerciale de consultanţă, Frank Nicolae şi Cristian Goga, aceştia fiind acuzaţi de cumpărare de trafic de influenţă în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.

Mîndroiu lua şpagă pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul AM POSM pentru favorizarea intereselor comerciale ale firmelor respective. Acestea trebuiau să primească contracte în valoare de 19,94 milioane de lei.

CITIŢI ŞI: Fostul director general al AMPOS Mediu Adrian Mîndroiu a fost arestat

Asociaţia Cascadorilor Profesionişti din România şi Credidam organizează spectacolul umanitar “Oameni pentru Oameni”, în vederea strângerii de fonduri pentru cascadorul Szobi Cseh (Arenele Romane)

Tot vineri, se vor disputa două meciuri din etapa a II-a a Ligii I: La ora 19:00 – Gaz Metan Mediaş – FC Botoşani, iar la ora 21:30 – Ceahlăul Piatra Neamţ – Corona Braşov.

Cei care intra în week-end sunt în trecere prin Sighişoara, ar putea să întâlnească vampiri în zonă. Vineri începe cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului “Sighişoara Medievală”, care va avea tema “Vlad Cavalerul Dreptăţii” “Între mit şi istorie”, de la simbolul lui Vlad Cavalerul Dreptăţii, la cel al lui Dracula, spirit neîmpăcat. Festivalul se va încheia pe 28 iulie.

Prognoza meteo

Meteorologii anunţă că vremea va fi deosebit de caldă pentru ziua de  vineri, în vestul, sudul şi local în centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul Moldovei şi 36 de grade în vestul Olteniei.

Temperaturile minime se vor încadra între 9…10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20…21 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

În Bucureşti: Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

La munte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului îndeosebi după-amiaza şi seara local în zona Carpaţilor Orientali şi izolat în restul zonelor montane.

La mare, vremea va deveni instabilă. vor fi înnorări temporare după-amiaza şi în prima parte a nopţii când vor  fi averse slabe însoţite de descărcări electrice.

Temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 29 de grade, iar cele minime între 20 şi 21 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 23 şi 24 de grade.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă