20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAeroportul Otopeni va fi dezvoltat

Aeroportul Otopeni va fi dezvoltat

Guvernul a aprobatindicatorii tehnico-economici actualizati pentru dezvoltarea aeroportului Bucuresti-Otopeni, o hotarare privind stabilirea si aplicarea unor contraventii in transporturile navale, precum si initierea unor proceduri de expropriere pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti, relateaza Mediafax.
Finantarea lucrarilor de modernizare a aeroportului Henri Conda Otopeni va fi asigurata din sursele proprii ale aeroportului, din credite bancare, interne si externe, rambursate din sursele proprii ale companiei, fara garantie guvernamentala.
Hotararea de Guvern cu privire la stabilirea si sanctionarea contraventiilor la regimul transporturilor navale modifica legislatia in vigoare avand in vedere ca statutul de membru al Uniunii Europene impune masuri mai drastice de sanctionare a contraventiilor.
Prin aceasta hotarare de guvern au fost structurate contraventiile pe diverse domenii de activitate, au fost stabilite noi contraventii in concordanta cu noul statut al Romaniei de membru al Uniunii Europene si cu cerintele actelor comunitare in vigoare si a fost reactualizat cuantumul amenzilor, "conform realitatii economice precum si politicii UE in domeniu", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.
Institutia abilitata sa constate contraventiile este, potrivit actului normativ, Autoritatea Navala Romana.
Guvernul a aprobat, de asemenea, in sedinta de miercuri, declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul autostrazii Bucuresti – Ploiesti, in localitatea Olari.
Ministerul Transporturilor estimeaza ca suma globala a despagubirilor acordate proprietarilor a 45 de imobile, cu o suprafata totala de 98.829 de metri patrati, se ridica la 1,67 milioane lei.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă