24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialAeroportul din Baia Mare va fi modernizat

Aeroportul din Baia Mare va fi modernizat

– Maramuresenii au parte de 26 de curse aeriene saptamanal.

477.000 de lei se vor investi in modernizarea Aeroportului International Baia Mare. Banii au fost aprobati deja de catre consilierii judeteni din Maramures la ultima sedinta de rectificare bugetara. Aproape o jumatate din suma va fi utilizata pentru achizitionarea unui autoturism si a innoirii mobilierului, restul banilor fiind alocati pentru reparatii capitale la cele doua corpuri de cladiri (vechiul bloc tehnic a fost construit in anul 1967) si pentru amenajarea biroului vamal si al punctului de trecere a frontierei – in aceste cazuri, se vor face recompartimentari si lucrari la instalatiile de apa-canal, incalzire si de curenti slabi. Desi este aflat pe raza administrativa a orasului Tautii Magheraus, la 10 kilometri de centrul municipiului Baia Mare, explicatia finantarii de catre Consiliul Judetean Maramures consta in faptul ca Aeroportul International Baia Mare are statut de regie autonoma cu specific deosebit si este subordonat forului administrativ al judetului.
Desi documentele atesta faptul ca prima aterizare a unui avion in Maramures a fost efectuata in anul 1929, cand in judet ateriza un avion al Flotilei de Aviatie de Garda Someseni-Cluj care o avea la bord pe regina Maria, prima pista betonata, in lungime de 1.400 de metri, a fost construita in 1966. Astazi, pista de decolare-aterizare a aeroportului baimarean are 1.800 de metri lungime.
Din octombrie 2008, cand Tarom si-a dublat numarul de curse aeriene pe relatia Bucuresti (Otopeni) – Baia Mare, pe Aeroportul International Baia Mare, pasagerii beneficiaza de 26 de curse aeriene directe pe saptamana, spre Bucuresti si Viena.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă