19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAdrian Procop, unul dintre suspecții în dosarul furtului de tablouri din Olanda,...

Adrian Procop, unul dintre suspecții în dosarul furtului de tablouri din Olanda, a fost adus în România

Adrian Procop, unul dintre bărbaţii suspectaţi că ar fi participat la furtul de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, a fost adus în România, joi seară, informează Mediafax.

Acesta a fost adus, de la Londra, cu o cursă de linie, care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă.

Procop a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, iar vineri dimineaţă va fi prezentat instanţei Curţii de Apel Bucureşti pentru confirmarea mandatului de arestare.

Adrian Procop, acuzat că a furat cele şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, a fost prins în Marea Britanie, anul trecut, în luna decembrie.
 
Acesta fusese prins de Interpol Manchester, în urma unor informaţii primite de la Interpol Bucureşti.

Adrian Procop era dat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în octombrie 2012.

În 15 iulie, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro.

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă