12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAdrian Naidin revine, în spectacolul “Tari ca piatra”

Adrian Naidin revine, în spectacolul “Tari ca piatra”

Adrian Naidin va susține un spectacol pe 6 martie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, promițând o aventură la granița jazz-ului cu rock-ul, a muzicii culte cu un autentic filon etno.

Proiectul “Tari ca piatra” reprezintă revenirea pe scenă a violoncelistul Adrian Naidin după incidentul petrecut anul trecut, când a căzut de la etaj în cursul unei operațiuni antidrog. Poveștile spuse muzical de Adrian Naidin sună uneori ca o întreagă orchestră, alteori sunt șoptite sau îngânate. Cu fiecare mișcare de arcuș, el explorează nuanțe și esențe, secondat fiind de Ionuț Micu, percuționist cu dechidere spre genuri contemporane la care se adaugă un interesant filon etno-rock. Cei doi, ambii trecuți prin proba de foc a legendarilor Phoenix, au imaginat complexe compoziții hibride, explorând, fiecare în manieră proprie, filonul etno și ritmicitatea tradițională, pentru a le reinterpreta în manieră actuală, adăugând noi valențe muzicii tradiționale.

Despre acest proiect, Adrian Naidin spune «Două instrumente: violoncel și tobe. Două sunete distincte. Două chipuri ale omului. Cel blajin, cald, adânc, interiorizat până la lacrimă. Celălalt, puternic, masculin, provocator. Vulcanic. Exploziv. Două lacrimi, care te ridică din scaun. Sunetele au o forță vulcanică, scot la lumină tot ceea ce oamenii nu îndrăznesc să spună. Mută munții din loc!».   

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă