21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRăzboiul maidanezilor. Vier Pfoten îl va da în judecată pe coordonatorul ASPA

Războiul maidanezilor. Vier Pfoten îl va da în judecată pe coordonatorul ASPA

Coordonatorul de programe al ASPA, Răzvan Băncescu, acuză ONG-urile care trimit câini spre adopție în străinătate că i-ar direcționa către industria pornografiei zoofile. Reprezentantul Vier Pfoten,  Anca Tomescu, îi cere acestuia probe care să-i demonstreze acuzațiile grave și anunță că îl va da în judecată pentru defăimarea unei organizații internaționale care apără drepturile animalelor.

Băncescu a prezentat joi, într-o conferință de presă, fotografii cu câini supuși sexului anal sau masturbării de către zoofili și susține că a prezentat alte probe procurorilor.  90% din câinii care ar pleca din România spre adopţie ar fi folosiţi în alte scopuri decât cele declarate de ONG-uri, a mai declarat Băncescu. Există bordeluri specializate pentru zoofili în Germania şi Danemarca, unde ar fi ajuns câini din România, a mai susținut el.  În 2014, a spus Băncescu, 20.000 de câini au plecat cu paşaport din Bucureşti în străinătate, spre adopție, și doar 4.000 dintre ei au putut fi verificați odată ajunși la destinație.

„La nivelul anului 2013, maidanezii aflați pe străzile Bucureștiului le-au adus ONG-urilor peste 6 milioane euro, din care fiscalizați doar 1.300.000. La destinație,  suma obținută din comercializarea maidanezilor acolo sau din folosirea lor este de 20 milioane euro“, a declarat joi Răzvan Băncescu.„Vier Pfoten o să ceară domnului Băncescu să ne arate dovezile cu care probează aceste acuzații grave. Este o minciună de la cer la pământ și îl vom da în judecată pentru calomnierea și defăimarea tuturor ONG-urilor care se ocupă de drepturile animalelor“, a declarat, pentru România liberă, un reprezentant al Vier Pfoten, Anca Tomescu. 

Băncescu a mai spus că Vier Pfoten ar fi acoperit „traficul ilegal de câini desfăşurat în curtea ADP Sector 6 în luna martie 2014“. Și în acest caz, Vier Pfoten a cerut probe și a negat acuzațiile.

În ceea ce priveşte programul de capturare a câinilor de pe străzi, Băncescu a declarat că până acum au fost prinși 51.200 de câini, din care 23.000 au fost adoptaţi.

Aproximativ 2.000 de câini se mai află în adăposturile ASPA, iar circa 30.000 de câini au fost eutanasiați. În acest moment, 4.000 de câini s-ar mai afla pe străzi în Bucureşti.   

Cele mai citite

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă