Pentru că lumea filmului american nu este nici pe departe atât de democratică pe cât ar trebui, tânărului i s-a refuzat rolul principal pe motiv că o figură iconică a pop-culturii americane nu poate fi jucată de un străin, de parcă SUA nu ar fi, de fapt, o ţară întemeiată de emigranţi. Până la urmă, lui Sebastian Stan i-a revenit rolul „adjunctului” supereroului, pe numele său Bucky, iar la acest lucru nu a mai avut nimeni nimic de obiectat. Captain America va fi interpretat de un american neaoş (născut în Massachusetts), după cum a cerut opinia publică, şi anume tânărul actor Chris Evans. Filmările la pelicula „The First Avenger: Captain America”, în regia lui Joe Johnston, vor începe în iunie, în Marea Britanie, urmând ca prima parte a seriei să fie lansată în 2011. Se preconizează că aventurile salvatorului american se vor întinde pe parcursul a nouă filme. Printre starurile care vor mai apărea în seria „Captain America” se numără Keira Knightley şi Ryan Phillippe.
Despre supereroi şi ajutoarele lor
Captain America este un perso¬naj celebru din benzile desenate publicate de Marvel Comics. „Născut” în 1941, supereroul a fost creat de Joe Simon şi Jack Kirby. De-a lungul anilor, peste 210 milioane de copii ale revistelor de benzi desenate „Captain America” au fost vândute în 75 de ţări. La fel ca Superman, şi Captain America îşi „camuflează” în viaţa de zi cu zi puterile sub o înfăţişare banală. În realitate, el este Steve Rogers, un tânăr bolnăvicios care a fost dopat, am putea spune noi astăzi, pentru a atinge perfecţiunea cu un ser experimental, în scopul de a ajuta armata SUA în timpul celui de-al doilea război mondial. În acţiunile sale de supererou, el este secondat de un erou mai mic, Bucky. James Buchanan „Bucky” Barnes este un orfan al cărui tată, soldat, a murit în timpul antrenamentelor pentru marele război. Deoarece era prea mic pentru a se înrola, fie şi ca voluntar, Bucky a însoţit totuşi armata americană în război, fiind copil de trupă, un soi de mascotă a adevăraţilor soldaţi. După ce s-a împrietenit cu Steve Rogers şi a aflat că este Captain America, s-a dedicat trup şi suflet acţiunilor acestuia, devenind partenerul eroului. El l-a însoţit pe Captain America până în era postrăzboi, când supereroilor nu le mai mergea la fel de bine. În 1948, Bucky a fost împuşcat şi ucis, iar rolul de asistent al lui Captain America i-a revenit unei iubite a acestuia, un fel de Bond Girl. Mai târziu însă, Bucky a renăscut din propria cenuşă şi şi-a reluat aventurile, supravieţuindu-i chiar şi lui Captain America, căruia i-a luat rolul pentru o vreme.
De la Constanţa la Hollywood
Sebastian Stan s-a născut pe 13 august 1983 la Constanţa. Pe când avea 8 ani, el şi mama sa s-au mutat la Viena, unde aceasta a lucrat ca pianistă. Patru ani mai târziu, cei doi s-au mutat din nou, de data aceasta în Statele Unite, la Prockland County, statul New York. Aici, puştiul a început să joace în spectacole de teatru şcolare. După liceu, a urmat Rutgers University’s Mason Gross School of the Arts şi, pentru că teatrul îl atrăgea pe vremea aceea mai mult decât filmul, s-a instruit timp de un an studiind producţiile shakespeariene de la The Globe Theater din Londra şi participând la cursurile de pregătire actoricească de pe lângă celebrul teatru. Revenit apoi în State, a început să joace în mici producţii independente de film şi teatru, dar şi într-un episod din „Lege şi ordine”. În 2005, anul în care a absolvit universitatea, a fost distribuit în filmele „The Architect” şi „The Covenant”. Intrarea în lumea bună a teatrului american şi-a făcut-o cu dreptul în 2007, în montarea „Talk Radio” de pe Broadway, scrisă şi regizată de Eric Bogosian, unde l-a avut ca partener pe veteranul Liev Schreiber. A intrat apoi în vârtejul serialului TV „Gossip Girl”, care i-a adus numeroşi fani şi, mai ales, fane. Din păcate pentru cele din urmă, el este deja logodit cu actriţa Leighton Meester, partenera sa din „Gossip Girl”. Critica de specialitate l-a remarcat pe Sebastian,
despre care a ajuns să spună că, „într-o mare de feţe drăgălaşe, ochii lui cu o privire halucinantă te subjugă şi nu te lasă să-i mai scapi”, comparându-l cu Paul Newman. De altfel, într-un pictorial al revistei GQ, Sebastian Stan îl imita pe Paul Newman în diverse ipostaze. Se pare că, la cei 26 de ani ai săi, Sebastian Stan nu este numai un băiat frumos, ci şi un actor subtil şi rafinat. Şi cu un cont bancar destul de dolofan, am putea adăuga, aşa cum i se cade unui supererou.
Sebastian Stan a fost comparat de critici cu Paul Newman