12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialActivităţi de vară

Activităţi de vară

Suntem în plină vară şi ne dorim cât mai mult confort în locuinţele noastre. Aparatele de aer condiţionat, accesoriile pentru protecţia solară (jaluzele, rulouri la interior, precum şi copertinele sau umbrelele solare pe terasă sau în grădină), precum şi alte dotări sunt în vizorul multora dintre noi.

Pe de altă parte, cum timpul este prielnic, putem face acum multe îmbunătăţiri şi amenajări care în alte perioade sunt mai greu de realizat. Printre acestea se numără: zugrăvelile, atât de interior, cât şi de exterior, hidroizolarea casei, repararea acoperişului, termoizolarea casei, înlocuirea ferestrelor etc.

Acum realizăm, la fel ca şi iarna, ce importantă este termoizolaţia pentru confortul din casă. Unii dintre noi cred în proverbul „Fă-ţi vara sanie” şi se gândesc de pe acum la anotimpul rece. Anunţul cu tăierea subvenţiilor la încălzire obligă mulţi proprietari la o decizie privind rămânerea sau nu în sistemul centralizat. Iar momentul deciziei este chiar acum, în plină vară, întrucât formalităţile de debranşare pot dura luni întregi.

Cei mai mulţi însă se gândesc la vacanţe, iar pentru moment numai decorul poate conferi locuinţei aerul estival după care am tânjit tot anul. Aşadar, ce am putea schimba sau adăuga decorului şi care ar fi elementele care să ne inducă starea de spirit amintită?

În primul rând, aducerea naturii în interior prin intermediul unor aranjamente florale proaspete şi variate. Apoi există reţete clasice care, prin adaptarea la nou, îşi păstrează valabilitatea şi puterea de seducţie. Imprimeurile răcoroase, cu flori mari, în culori vii, folosite la perdele, draperii, tapiţerii, lenjerie, reprezintă o soluţie la care se poate apela cu succes.

Acelaşi efect îl au şi texturile naturale. Nu uitaţi culorile! În această perioadă le puteţi folosi atât pe cele reci – verde şi albastru – care dau senzaţia de răcoare, cât şi pe cele puternice, vibrante. Nici culorile neutre, cum este cea a nisipului, nu sunt opţiuni de neglijat.

În sfârşit, nu uitaţi grădina sau terasa, aici puteţi să vă asiguraţi un loc sigur de relaxare.

Puteţi obţine răspunsuri experte la întrebările şi problemele dvs.: ion.diamandi@romanialibera.ro

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă